VIDEO| Rezultate deosebite pentru înotătorii făgărășeni la concursul național de înot Cupa Miercurea Ciuc!


  • Înotătorii făgărășeni legitimați la Corona Brașov au obținut rezultate deosebite la prima ediție a concursului național de înot Cupa Miercurea Ciuc, ediția I!

Patru tineri făgărășeni înotători au participat la concursul național de înot, iar doi dintre ei au câștigat medalii în urma unov evoluții deosebite, raportat la condițiile în care se pregătesc. Timpii obținuți sunt greu de atins și pentru sportivii care se pregătesc zilnic, copiii noștri obținându-le după numai două-trei antrenamente săptămânale la Brașov.

Vlad Curticăpean a obținut argintul la 50 m liber cu un personal best 00.27.42, fiind singurul făgărășean care coboară sub 28 de secunde la această probă. Tot el a ocupat locul 5 la 50 m delfin cu alt personal best foarte valoros (30.69 sec.), foarte aproape de podium. Sierra Manhardt a câștigat două valoroase medalii de bronz la 200 m liber – 02.41 min și la 50 spate cu un valoros 00.35 sec. Au realizat și timpi record personal ceilalti doi făgărășeni, Alex C și Bianca M.

Dintre probele de concurs tinerii noștri făgărășeni au participat la 50-100 spate, 50-100 bras, 50-100 fluture, 50-100-200 liber și 200 mixt. Toți sunt legitimați sub culorile clubului brașovean Corona și fac naveta la bazinul olimpic Brașov din anul 2013.

„Este cel mai grozav rezultat ca și performanță atinsă de tinerii noștri făgărășeni! Sunt pregătiți de o echipă de antrenori formată din Alina Hristov și Gabriela Micle, iar inițierea au făcut-o în Făgăraș începând din 2009/2010 sub conducerea mea. Un drum cu antrenament inclus la Brașov este de 5-5,5 ore. Este o ispravă de care noi părinții și antrenorii lor suntem foarte mândri. Precizez că acest oras organizator are piscină acoperită de 2-3 ani și înotul sportiv din Miercurea Ciuc s-a dezvoltat de la zero“, ne-a declarat Aurelian Curticăpean, antrenor de înot.

Copiii menționați sunt exemple pentru potențialul pe care Țara Făgărașului îl are și despre cum poți reuși să obții performanță muncind serios și constant.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.