Pentru că avem multe de spus!

.

Ziarul ,,Salut Făgăraş” se alătură Festivalului ,,SâmbătaX3”


  • Ziarul ,,Salut Făgăraş” se alătură Festivalului ,,SâmbătaX3”, care se va desfăşura în comuna cu acelaşi nume în ultimul weekend din luna iulie 2019.

sigla Salut Fagaras

Comuna Sâmbăta de Sus este renumită pentru Mânăstirea ,,Constantin Brâncoveanu, o ctitorie a voievodului Ţării Româneşti, restaurată de Mitropolitul Nicolae Bălan şi sfinţită în timpul Regelui Mihai.

Comuna Sâmbăta de Sus este renumită pentru Cabana de pe Valea Sâmbetei, situată la 1.400 m altitudine, la o distanţă de 3 ore faţă de mânăstire şi la o oră şi jumătate faţă de Fereastra Mare a Sâmbetei.

Aceeaşi comună mai este renumită pentru Chilia Părintelui Arsenie Boca, aflată la 20 de minute de urcat faţă de Cabana Sâmbăta. Arsenia Boca, tânăr călugăr, şi-a săpat în piatră această grotă-chilie în 1943, aproape de un izvor, pentru a se retrage din lume.

În fine, comuna Sâmbăta de Sus mai este cunoscută pentru Castelul Brâncovenesc din sat, aflat pe lista monumenteor istorice din România şi ultimul dintre castelele construite de familia Brâncoveanu.

Sambata X3De anul acesta, comuna Sâmbăta de Sus va mai fi renumită şi pentru Festivalul SâmbătaX3, un eveniment de 3 zile, care se va ţine pe o câmpie de câteva hectare situată pe partea dreaptă a drumului de urcare dinspre sat spre zona turistică. Va fi un festival anual, cu muzică, sport, ateliere de creaţie, gastronomie, camping etc.

Organizator este tot un sâmbetean, Lucian Săvoiu, care a reuşit să strângă în jurul lui mai multe ONG-uri, societăţi, sponsori, artişti, voluntari – care împreună vor organiza evenimentul în perioada 26 – 28 iulie.

Ziarul ,,Salut Făgăraş” se alătură ca partener media la promovarea festivalului, ca marcă a comunei Sâmbăta şi a Ţării Făgăraşului, şi va publica pe parcurs informaţii utile despre organizarea sa.

Lucian Savoiu - organizator Festival SâmbătaX3

Lucian Savoiu – organizator Festival SâmbătaX3

,,Am stabilit nişte preţuri acceptabile pentru acest festival, care variază în funcţie de perioada în care sunt cumpărate biletele. Avem un tarif early – booking până la 15 mai, care este de 70 de lei pentru toate cele 3 zile de festival. Pentru perioada 16 mai – 10 iulie preţul biletelor este de 85 de lei, iar pentru cei mai întârziaţi care aleg pe ultima sută de metri să vină la Sâmbăta, adică între 11 şi 25 iulie, biletele vor fi 100 de lei. În ce priveşte biletele pentru o singură zi, acestea sunt 45 de lei. Copiii sub 14 ani vor avea gratuitate, dar obligatoriu toţi minorii trebuie să vină însoţiţi de adulţi la festival. De asemenea, campingul este gratuit pentru toată lumea. Locuitorii comunei Sâmbăta vor achita doar jumătate din preţul biletului, pe bază de buletin, a precizat organizatorul Lucian Săvoiu.

Acesta mai spune că se aşteaptă la circa 6.000 de participanţi în perioada celor trei zile de festival: vineri – sâmbătă – duminică.

Biletele se pot achiziţiona de pe www.evenimente.com, www.iabilet.com, www.sambatax3.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.