12 clădiri ale fostului Combinat Chimic vor fi demolate


 

O firmă braşoveană care se ocupă şi de recuperarea deşeurilor feroase (Silnef SRL) va demola 12 clădiri de pe platforma Combinatului Chimic din Făgăraş, documentaţia fiind depusă la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, potrivit bzb.ro.
Conform documentaţiei, vor fi demolate 12 clădiri din care, în principal, a mai rămas doar structura de rezistenţă, pentru că restul materialelor refolosibile au fost luate de mult de diverşi „reciclatori”.
„Clădirile propuse pentru demolare au fost lăsate nesupravegheate, au fost vandalizate şi au ajuns într-o stare avansată de degradare”, se arată în memoriul necesar obţinerii acordului de mediu.
De altfel, şi firma care va realiza demolarea va recupera tot fierul vechi din construcţii, pentru a-l topi.
În ceea ce priveşte betonul rezultat în urma activităţilor de demolare, acesta va fi concasat şi depus pe o platformă autorizată, pentru a putea fi folosit ulterior ca umplutură.
Lucrările de demolare şi recuperare a fierului vor dura 9 luni, iar în documentaţia depusă la Agenţia pentru Protecţia Mediului de Silnef se precizează că după ce vechile construcţii vor dispărea, pe terenul lăsat liber se vor construi alte hale industriale.
Clădirile ce urmează a fi demolate au fost construite în anul 1923, cu 97 de ani în urmă.

 Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.