150 de posturi de radio europene vor difuza simultan cântecul ,,Give Peace a Chance”


Aproximativ 150 de posturi de radio publice din Europa vor difuza melodia “Give Peace a Chance” împotriva războiului din Ucraina, vineri, la ora 09.45, ora României, conform unui anunţ făcut joi de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), transmite AFP.

Această piesă celebră, scrisă de John Lennon, poate fi ascultată în peste 25 de ţări, inclusiv în Ucraina, iar posturile de radio private europene se vor alătura acestei iniţiative, a spus EBU.

“Ororile războiului împotriva Ucrainei sunt tot mai evidente cu fiecare zi ce trece. Sunt necesare solidaritatea, umanitatea şi sprijinul nostru”, a declarat Patricia Schlesinger, directoarea postului regional de radio din Berlin RBB, care a iniţiat proiectul.

Yurii Tabacenko, producător executiv al postului de radio ucrainean Channel One, a declarat că “este extrem de important ca astăzi Europa să fie unită în jurul Ucrainei”.

“Give Peace a Chance” (“Daţi păcii o şansă!”), cântec lansat în 1969 de Plastic Ono Band, a fost înregistrat la Montreal în timpul petrecut în pat (bed-in), dedicat promovării păcii, de către John Lennon şi soţia sa Yoko Ono la Hotelul Queen Elizabeth.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.