160.000 de turiști au trecut pragul Cetății Făgăraș în 2019!


Un nou record stabilit de Cetatea Făgăraș în 2019 în ceea ce privește numărul de turiști! Anul trecut au trecut pragul monumentului arhitectural nu mai puțin de 160.000 de turiști. Aici vorbim și de cei care au participat la evenimentele organizate de către Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat“.

dr. Băjenaru Elena, manager muzeu

În anul 2019 numărul beneficiarilor activităților muzeului nostru, adică vizitatori plătitori și neplătitori, s-a ridicat la aproape 160.000. O creștere față de anul 2018, atunci când s-au înregistrat 150.000 de vizitatori. Și o creștere cu aproape 30.000 de vizitatori față de anul 2017. Când spunem beneficiari ai activităților muzeului nostru ne referim la cei care au vizitat Cetatea, muzeul, care au participat la activitățile noastre, fie că vorbim de lansări de carte, expoziții permanente sau temporare, concerte de muzică sau alte activități, cu ar fi Zilele Cetății, Noaptea Muzeelor, atunci când accesul a fost gratuit. Această creștere este, bineînțeles, benefică pentru muzeu. Ne arată că toate eforturile pe care le depunem pentru atragerea turiștilor sunt răsplătite și ne arată, de asemenea, că mergem spre calea cea bună. Suntem, încă din anul 2012, pe un trend ascendent, nu am înregistrat nicio scădere a numărului de turiști, ci suntem într-o creștere continuă. Putem spune că în fiecare an am crescut cu 10-15%“, a explicat directorul muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat“, Elena Băjenaru.

Și în acest an Cetatea așteaptă vizitatori. „Și în acest an îi așteptăm pe turiști nu doar să ne viziteze, dar și să participe la evenimentele pe care le vom organiza. Evenimente care se adresează, în primul rând, comunității noastre. Vom avea parte de concerte, expoziții temporare, lansări de carte, să nu uităm și de Zilele Cetății și, bineînțeles, Noaptea Muzeelor. Îi așteptăm, așadar, să ne calce pragul și să viziteze Cetatea Făgăraș“, a mai spus Elena Băjenaru.

Cetatea Făgăraș poate fi vizitată în fiecare zi de marți până joi, între orele 08.00 – 17.00, iar între vineri și duminică între orele 08.00 – 18.00. Luni este închis.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.