21 mai, Ziua Poliției Locale! La mulți ani, Poliției Locale Făgăraș


Ziua de 21 mai a fost declarată Ziua Poliției Locale din anul 2015. Legea poliției locale nr. 155/2010 a fost modificată prin Legea nr. 138/2015, care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 408 din 10 iunie 2015. Actul normativ introduce un nou articol în Legea poliției locale, prin care ziua de 21 mai este declarată Ziua Poliției locale.

Poliția Locală a fost înființată în 2011, prin reorganizarea Poliției comunitare, în scopul exercitării atribuțiilor privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor.

,,Prin Legea nr. 138/2015, ziua de 21 mai a fost declarata “Ziua Politiei Locale”, aceasta fiind legată de simbolul creștin al sărbătorii Sfinților Constantin și Elena și puterea Sfintei Cruci – semnul central al religiei creștine. Acestă ocazie ne oferă plăcutul prilej de a adresa tuturor angajaților Polițiilor Locale din Romînia sincere felicitări și urări de succes în activitatea pe care o desfășoară. La mulți ani, Poliția Locală! La mulți ani, Poliția Locală Făgăraș! La mulți ani, tuturor polițiștilor locali”, au scris polițiștii locali pe o rețea de socializare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.