80 de voluntari au strâns gunoaie pe Transfăgărășan


80 de voluntari au fost în weekend la strâns gunoaie pe Transfăgărășan. Acțiunea a făcut parte din campania ,,Turism Fără Deșeuri”, dezvoltată de Asociația Act for Tomorrow, Kaufland România, Asociația Studenețască Ingmed din Pitești și Asociația Zimbrul Carpatin.
Cei 80 de oameni partiicpanți la acțiune au strâns în total peste a 300 saci de deșeuri, însumând 1.120 kilograme, care au fost apoi preluate spre a fi sortate și, după caz, reciclate.
,,Transfăgărășanul este un simbol al turismului românesc, recunoscut peste hotare ca fiind una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume, însă printre drumurile frumos șerpuite și peisajele superbe se ascund numeroase mormane de gunoaie. Prin campania „Turism fără deșeuri” dezvoltată alături de Kaufland Romania, dorim să readucem farmecul celor mai cunoscute obiective turistice din România și să inspirăm turismul intern responsabil. Nu a fost ușor să curățăm deșeurile acumulate pe traseul care pornește de la barajul Vidraru și se oprește la Conacul Ursului, deoarece vremea nu a fost cea mai favorabilă. Cu toate acestea, pregătiți cu încălțăminte corespunzătoare, saci, mănuși de protecție și multă determinare, toți voluntarii s-au descurcat minunat și împreună am reușit să facem ca Transfăgărășanul să strălucească, fiind pregătit pentru sezonul estival”, au declarat repreyentnații Asociației Act for Tomorrow
Acțiunea de ecologizare din weekend-ul care a trecut este a doua din campania ,,Turism Fără Deșeuri”, prima fiind desfășurată la Constanța, în zona Digului Pescăriei și Lacului Tăbăcăriei.
Următoarele destinații din această campanie sunt Cheile Turzii (18 iunie) și Valea Prahovei (25 iunie).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.