Sunteți invitați la teatru! ,,Revolta poveștilor”, la Casa de Cultură


Luni, 16 august 2021, de la ora 18.00 copiii, părinții și bunicii sunt invitați la teatru!
”Revolta poveștilor”, regia Tony Adam, scenografia Cristi Marin, cu participarea extraordinară a MANUELEI HĂRĂBOR

Poveștile sunt determinante pentru educația noastră, ne deschid ușa către lumea cărților și ne dezvoltă universul imaginar al vieții adulte. Vremurile se schimbă, copiii se adaptează din mers vitezei și tehnologiei actuale, părinții sunt copleșiți de virtual, timpul s-a comprimat, iar magia unei povești clasice pierde teren pe zi ce trece.
Spectacolul “Revolta poveștilor” vorbește tocmai despre pierderea plăcerii de a ține în mână o carte, de a o răsfoi și de a desena cu mintea întâmplări și caractere pline de magie și culoare. În lumea tabletelor și a jocurilor video riscă să se piardă cel mai important prieten al copilului – imaginația, cea care îi face pe cei mici să aibă curaj să viseze și să lupte cu determinare pentru împlinirea viselor lor.
“Revolta poveștilor” este o piesă care vrea să arate atât copiilor cât și părinților că poveștile pot continua să existe doar dacă sunt citite, cultivate și mai ales iubite. Indiferența cu care am ajuns tratăm în zilele noastre poveștile determină personajele din paginile lor să se revolte, să se urâțeasă și să devină anacronice. Cine rezolvă problema aceasta complicată ? Niște copii din lumea reală care, atrași în lumea cunoașterii și imaginației, restabilesc ordinea și reușesc  să salveze de la uitare emoția autentică a întâlnirii cu personajele nemuritoare de basm.
Creatorul lui Lampio (un licurici care cucerește constant publicul Teatrului Stela Popescu din anul 2017), regizorul Tony Adam a făcut o echipă minunată cu scriitoarea Sînziana Popescu, scenograful Cristian Marin și coregraful Ioana Macarie. De data aceasta, au readus la viață într-o manieră amuzantă și cu totul neconvențională isprăvile celor mai îndrăgite personaje ale copiiior de toate vârstele: Vrăjitorul din Oz, Scufița Roșie, Făt Frumos, Cenușăreasa și multe, multe altele. “Revolta poveștilor” – un spectacol al Teatrului Stela Popescu pentru publicul tânăr și cel de familie, o poveste terapeutică de văzut cu inima și de meditat asupra mesajului moralizator pe care îl transmite!
Durata – 65 minute fără pauză
Recomandare public 4 +
Preț bilet 10 lei. Informații și rezervări la numărul de telefon 0268 211 929 de luni – vineri între orele 10.00 – 17.00.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.