A apărut în Făgăraș un nou tip de DEȘEU – Măștile de protecție, aruncate pe jos!


  • Pandemia de coronavirus scoate la iveală și gradul nostru de civilizație. Astfel, pe străzile din Făgăraș au apărut, ca ciupercile după ploaie, tot mai multe măști de protecție aruncate pe jos.

Problema este că unele măști sunt aruncate chiar lângă coșul de gunoi sau tomberoane. Medicii atrag atenția că ele sunt periculoase, pentru că odată folosite, microbii rămân pe ele timp de câteva ore. „Este foarte periculos. După ce respirăm în ea 3-4 ore și apoi o aruncăm pe jos, microbul se pătrează pe ea încă 3-4 ore și pe suprafețe și pe măști. Acestea trebuie date de-o parte și se aruncă într-un coș de gunoi care are un capac închis. Dacă nu este acoperit, atunci ideal ar fi să fie puse într-o pungunță înainte de a fi aruncate”, spun medicii făgărășeni.

Durata de viață a măștilor sanitare aruncate este de 450 de ani fapt ce face ca ele să fie niște bombe cu ceas ecologice, mai ales în condițiile crizei climatice care afectează planeta de ceva vreme. Pentru că pot contamina plasticul, măștile poluează mai mult decât vă închipuiți.

Și mănușile din plastic sunt periculoase. De altfel, Organizația Mondială a Sănătății recomandă să ne spălăm mâinile în loc să folosim mănuși pentru protecția noastră.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.