Altă persoană amendată în orașul Victoria pentru aruncarea deșeurilor. A aruncat o bibliotecă întreagă de cărți


Încă din luna aprilie primarul Camelia Bertea anunța că locuitorii sau străinii care vori fi prinși că aruncă deșeuri în locuri neamenajate sau deșeuri neselectate vor fi amendați. Deja prima amendă pentru acest gest fusese aplicată.

Iată că sancțiunile continuă în oraș, după ce oamenii sunt identificați că au aruncat gunoaie ilegal. Camerele video de pe domeniul public sunt un real ajutor pentru depistarea acestor fapte.

,,În weekendul care a trecut, camerele video au surprins pe strada Libertății o persoană care a umplut mai multe containere de pe stradă cu cele mai diverse deșeuri care pot fi aruncate dintr-o casă: televizoare, valize și chiar și o bibliotecă întreagă de cărți, care ar fi putut foarte bine să fie donate bibliotecii din oraș. Persoana a fost identificată, locuiește pe strada Libertății și va suporta consecințele legale: va plăti amendă și va trebui ca, în 24 de ore, să elibereze containerele de deșeurile care nu au ce căuta acolo”, a explicat primarul Camelia Bertea.

 

Primarul a amintit că există numere de telefon la care orice locuitor care are de aruncat deșeuri speciale (care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de deșeuri pentru care existe pubele dedicate) trebuie să sune pentru a-i fi ridicate deșeurile, contra unei taxe.

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi identificați și vor suporta consecințele legale.

Autoritățile locale au desfășurat mai multe campanii de strâns gunoaie de pe spațiul public și doresc ca locuitorii să adopte un comportament adecvat și să nu mai arunce deșeuri la întâmplare.

 

Locuitorii din orașul Victoria trebuie să știe că:

– pentru colectarea gratuită a deşeurilor electrice şi electronice trebuie să sune la numărul 0743 021 060;

– textilele (îmbrăcăminte, pantofi, genţi) se depozitează gratuit în containerele speciale din localitate (str. Victoriei, str. Oltului, str. Albota), iar pentru cantităţi mari trebuie să sune la numărul 0742 231 793;

– pentru ridicarea contra cost a altor tipuri de deşeuri trebuie să contacteze Ecosistem Victoria la numărul de telefon 0268/241608.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.