Aproape 30 de voluntari au pictat povești pe pereții Grădiniței din Voivodeni. Fondurile au provenit de la voluntari și de la Asociația Harta Viselor


  • Aproape 30 de voluntari și două zile. De atâta a fost nevoie ca fața Grădiniței din Voivodeni să fie cu totul schimbată!

Cei 12 prichindei care vor învăța, din toamna acestui an, la Grădinița din Voivodeni, vor avea parte de o surpriză: clădirea a fost renovată de voluntari, cu sprijinul Asociației Harta Viselor. Pereții interiori au fost nu doar pictați, dar și reparați și zugrăviți, ușile vopsite, sala dotată cu echipamente pentru cei mici, holul a fost renovat și desenat, o altă sală de clasă a fost transformată în sală de sport.

De asemenea, curtea a fost nivelată, gardul care împrejmuiește clădirea a fost revopsit și curățat. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul voluntarilor, a oamenilor din sat și a Asociației Harta Viselor Brașov. Fiecare și-a adus aportul în finalizarea acestui amplu proiect. Unii au donat bani, alții și-au donat, pentru câteva ore, talentul la pictură, iar alții au venit cu gustări.

,,Totul a pornit, de fapt, în 2015, atunci când băiatul meu și-a rupt mâna, am mers cu el la Spitalul de Copii, iar acolo nu erau spații destinate micilor pacienți. Cu peste 80 de voluntari am reușit atunci să pictăm pereții ambulatoriului și așa s-a născut povestea Harta Viselor. Cu Grădinița din Voivodeni povestea a început prin luna noiembrie 2021, atunci când am cumpărat o casă aici. Iar casa se află la doar doi pași de această grădiniță, trec foarte des pe lângă ea și atunci am zis că trebuie renovată. Am discutat cu directoarea instituției și iată că, în weekendul care a trecut (n.r. 18 – 19 iunie), împreună cu aproape 30 de voluntari, și aici vorbim inclusiv de oameni din sat, părinți, educatoare, am reușit să transformăm spațiile din grădiniță într-un loc mult mai prietenos”, a spus Carmina Nicolescu, vicepreședinte Harta Viselor.

Toate fondurile reabilitării clădirii au venit doar de la voluntari și firme dornice să dea o mână de ajutor.

Și pentru că proiectul a ieșit atât de bine, o altă acțiune, care va cuprinde tot grădinița din Voivodeni, dar și biserica din sat, se va desfășura sâmbătă, 16 iulie.

,,Ne adunăm, din nou, și sâmbătă, 16 iulie. Atunci avem în plan să refacem soclul și gardul, ambele sunt aproape căzute, este nevoie de muncă și aici. Tocmai de aceea ne mobilizăm, încă o dată, pentru Voivodeni, și îi așteptăm pe toți să ni se alăture. La acțiunea de sâmbătă am fost prezenți aproape 30 de voluntari, inclusiv au venit oameni din București, la următoarea acțiune sper să fim și mai mulți”, a adăugat Carmina.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.