Astăzi, până la ora 14.00, se afișează rezultatele la Evaluarea Națională


Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2022 vor fi postate astăzi, 23 iunie, până la ora 14:00. Elevii care sunt nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii atât fizic, cât şi online, în zilele de 23 iunie, în intervalul 16:00 – 19:00 şi 24 iunie, între orele 8:00 şi 12:00.

 

Candidaţii care depun contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Membrii comisiilor din centrele de examen au obligativitatea de a informa candidaţii că nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii, potrivit unui unei informări a Ministerul Educaţiei.

Nota obţinută după contestaţie este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată la evaluarea iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie.

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) şi Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.