BAC-ul a amânat exerciţiul ,,Miercurea sirenelor”


  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a decis să amâne pentru săptămâna viitoare organizarea exercițiului ,,Miercurea sirenelor”, pentru faptul că astăzi se susține una din probele de Bacalaureat. 

alarma

„Multe dintre sirene sunt montate pe scoli sau in apropierea scolilor si nu dorim să perturbăm desfăşurarea examenului de Bacalaureat”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, cpt. Ciprian Sfreja.

Acţiunea, denumită generic ,,Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

În România există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

Prin aceste exerciţii lunare pompierii vor să verifice sistemul de alarmare publică.

Reprezentanții ISU Brașov recomandă cetățenilor să rămână calmi la astfel de exerciţii.

În Făgăraş sunt amplasate 10 sirene. Au fost montate în anii ’80. Cele mai multe sunt pe acoperişurile clădirilor, cum ar fi de pildă pe grădiniţa din cartierul Galaţi, pe Casa de Cultură etc.

În anii anteriori verificarea sirenelor se făcea doar de două ori pe an.

tractorist
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.