Bugetul de salarii al secţiei de handbal va fi diminuat cu 60%!


Clubul Sportiv Municipal Făgăraş are prima reacţie după ce în ultimele zile bugetul alocat secţiei de handbal din cadrul acestui club a fost extrem de disputat. CSM Făgăraş a transmis redacţiei un comunicat de presă, din care reiese RESEMNAREA reprezentanţilor clubului faţă de reducerea sumelor alocate de la bugetul local. Aceştia susţin că înţeleg motivele diminuării sumelor pe care le primeşte clubul din ,,puşculiţa” oraşului, iar acest fapt conduce la diminuarea bugetului de salarii al secţiei de handbal cu 60%.

Redăm mai jos comunicatul integral:

,,In ultimele zile, in spațiul media, au apărut informații contradictorii referitoare la finanțarea clubului de către Primăria Municipiului Fagaras. In urma discuțiilor avute in cursul acestei săptămâni cu dl. Primar Sucaciu si mai ales in urma întâlnirii de ieri, 25.11.2020, de la sediul Primăriei Fagaras, in cele de mai jos dorim sa exprimam punctul de vedere al CSM Fagaras precum si poziția oficiala a conducerii clubului, vis a vis de acest subiect.

De la început ținem sa precizam faptul ca dl.  Primar Gheorghe Sucaciu nu ne-a comunicat intenția Primăriei de a desființa clubul sportiv, ci diminuarea bugetului cu cel puțin 50% pentru anul 2021 fata de anul 2020 si ne-a solicitat, având in vedere contextului economic actual (impactul generat de pandemia SARS-CoV-2), precum si previziunile pentru anul viitor referitoare la sumele pe care Primăria Municipiului Fagaras le va primi din cotele defalcate din impozitul pe venit si din TVA, reorganizarea activității clubului, ținând cont de cele expuse mai sus.

Primăria Fagaras continua sa susțină activitatea tuturor secțiilor clubului, cu prioritate cele unde desfășoară activități tineri, copii si juniori ai secțiilor de karate, fotbal, judo, handbal si tenis de masa.

Daca activitatea secțiilor de copii si juniori nu va fi afectata de reducerea bugetului CSM Fagaras pentru anul 2021, activitatea secției de handbal masculin va suferi un impact major in ceea ce privește bugetul de salarii care va fi diminuat cu 60%.

In acest sens vom avea întâlniri cu componenții echipei de handbal masculin, jucători si stuff tehnic, pentru a discuta despre noile condiții de desfășurare a activității.

Vom continua competiția in care suntem angrenați, campionatul național „Liga Zimbrilor”, in acest moment retragerea in plin an competițional nefiind luata in calcul, in condițiile in care toți cei implicați vor înțelege sa accepte situația de fapt. Cu siguranță decizia Primăriei de diminuare a salariilor cu 60% va genera nemulțumire la nivelul echipei de handbal masculin, in rândul jucătorilor si a stuff-ului tehnic, însă pentru a putea continua si încheia anul competițional trebuie sa ne adaptam situației actuale.

Vom reveni cu detalii referitoare la activitatea din perioada următoare a CSM Fagaras, in special cu evoluția discuțiilor din cadrul echipei de handbal masculin.”

 Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.