Cameră web montată pe Transfăgărășan


Transfăgărășanul, spectaculoasa șosea montană, este uluitor indiferent de unde îl privești, dar mai ales de la Cota 2000. Întreaga lună august a fost sintetizată video prin tehnica Timelapse.

Din această vară, turiştii care urcă Transfăgărăşanul și curioșii, în general, pot vedea live cum sunt drumul și peisajul la 2.000 de metri altitudine, urmărind în timp real, datorită unei camerei web montate aici, imaginile pe care le văd la fața locului cei care au ajuns înaintea lor și salvatorii de la Baza Salvamont, bază poziţionată de-a lungul drumului montan, într-o curbă dinaintea intrării în tunelul Bâlea, la aproximativ trei kilometri de lac.

Tot ce a înregistrat această cameră pe parcursul lunii august 2022 este sintetizat cu Timelapse, tehnica în care frecvența la care sunt capturate cadrele de film este mult mai mică decât frecvența utilizată pentru a vizualiza secvența, într-un material video pe care Salvamont Argeș îl împărtășește cu iubitorii muntelui.

DN7C – Transfăgărăşan – este utilizabil în continuare, pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, dinspre Curtea de Argeş sau dinspre Sibiu, așa că mai e timp de plimbări pe cel mai spectaculos drum al țării.

Cei care intenționează să plece la munte în acest interval și vor să vadă  starea vremii la cota 2000, dacă pe Transfăgărășan este zăpadă sau dacă traficul este aglomerat  pot accesa  inainte de a porni la drum adresa: Webcam Salvamont Arges Cota 2000 Transfagarasan (roxy-world.ro).

Potrivit conducerii Salvamont Argeș, streamingul e asigurat de sponsorul care găzduieşte camerele (investiía, în sine, e o sponsorizare), iar curentul electric care alimentează camera e suportat de Serviciul Salvamont.

De precizat că aceasta nu este singura cameră web din zonă.

Alte două obiective  furnizează, pe acelaşi site, imagini live de la Cabana Bâlea Lac (cu vedere spre Lacul Bâlea şi Telecabina Bâlea Lac) şi de la Telecabina Bâlea Lac (cu vedere spre Transfăgărăşan).

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.