Câți consilieri locali vor fi în fiecare localitate


Prefectul județului a emis ordinul privind stabilirea numărului de consilieri locali pentru fiecare UAT din județul nostru. În județul Brașov sunt 58 de unități administrativ-teritoriale.

Făgărașul rămâne tot cu 19 consilieri ca și până acum.

Stabilirea numărului de consilieri locali se face în baza populației localității respective, datele privind locuitorii fiind furnizate de Direcția Județeană de Statistică.

Față de până acum, în câteva localități sunt modificări, potrivit newsbv.ro. Astfel, Predealul pierde 2 consilieri locali, ajungând la un nivel de reprezentare la fel ca Apața sau Vama Buzăului ori Voila, în timp ca alte comune au mai mulți consilieri, cum ar fi Tărlungeni, Vulcan, Feldioara, Hărman sau Sânpetru.

În ce privește Consiliul Județean, acesta va avea 34 de consilieri.

Potrivit AEP, prin Legea nr. 135/2020 a fost stabilită data de 27 septembrie ca dată a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale.

Perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7 – 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 şi 18 august.

Campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7,00.

Pe 31 iulie, va avea loc desemnarea judecătorilor din Biroul Electoral Central, iar pe 2 august se va completa BEC cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic care are ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior, precum şi cu un reprezentant al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor în numele organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în acest grup.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.