Ce a pățit un șofer de taxi care și-a inscripționat mașina cu un mesaj rasist


Un taxi din Braşov a circulat cu o inscripţie rasistă pe portbagaj. Patronul firmei l-a pus pe şofer să o şteargă şi nu îi va mai da comenzi timp de o lună.

O inscripţie rasistă a apărut pe un taxi care circulă pe străzile din Braşov. Şoferul, angajat al unei firme braşovene de taxi, şi-a inscripţionat pe partea din spate a maşinii un mesaj prin care anunţă că nu primeşte ţigani în taxiul său. „No Gypsis in this taxi” se putea citi pe maşina firmei de taximetrie.

Taximetristul are dreptul să-şi aleagă clienţii, dar nu-i poate refuza ca urmare a etniei căreia îi aparţin.

Braşoveanca Bogdana Ioana Banu a sesizat inscripţia şi a postat pe pagina sa de Facebook o imagine cu maşina, ironizându-l pe taximetrist. Alţi câţiva internauţi au scris comentarii ironice la adresa şoferului.

Jurnaliștii de la „Adevărul” au solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov să explice dacă şoferul încalcă vreo reglementare. „Legea care reglementează acest tip de comportamente prevede alte instituţii care aplică sancţiunile”, a transmis comisarul Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

La rândul său, reprezentanta Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării spune că o sancţiune în cazurile de discriminare sau declaraţii rasiste nu se poate da fără ascultarea părţilor. „În acest caz, trebuie să stăm de vorbă cu taximetristul, să ne spună care a fost motivaţia sa şi abia apoi putem lua o decizie”, a transmis aceasta. Ea a adăugat că este totuşi nevoie de o plângere.

Singurul care a luat măsuri a fost Grigore Todoran, patronul firmei de taximetrie. Acesta a cerut numărul de înmatriculare și cel al taximetrului şi, în 10 minute, a rezolvat problema. ,,L-am chemat pe şofer la mine, l-am pus să şteargă inscripţia de faţă cu mine şi am decis că o lună nu va mai primi comenzi”, a explicat patronul firmei braşovene de taxi. Faptul că şoferul nu va mai primi comenzi echivalează cu o sancţiune pecuniară destul de importantă.

 Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.