„Crai Nou”, filmul câștigător al marelui premiu la Festivalul Internațional de Film San Sebastian 2021, ajunge la Făgăraș


”Crai Nou/Blue Moon”, câștigător anul trecut al marelui premiu (Golden Shell) la SSIF 2021, ajunge la Făgăraș, marți, 12 aprilie, de la ora 18:00.

Follow Art Distribution, distribuitorul filmului „Crai Nou”, își propune să vorbească la început de primăvară, limbajul emoției. Al căutării de sine. Să aducă în prim plan femeia. Cu trăirile ei. Cu zbuciumul și angoasele sale. Cu dorințe si vise. Așa că vine pe marele ecran un proiect în care resorturile interioare ale personajelor construiesc o lume atât de reală, că aproape stârnește revoltă. Indignare. O trăire empatică ce ține cu sufletul la gura privitorul.

Îl face părtaș la drama unuia ce poate atât de mult să se asemene cu sine. Partener într-un proiect ce se vrea a fi aidoma unei bucăți din viață. Așa cum este ea. Așa cum este trăită, percepută de tineri ajunși în situații excepționale, nevoiți să găsească soluții dintre cele mai neobișnuite, adesea dureros de pus în practică.
Câștigător al marelui premiu al Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian 2021, filmul „Crai nou/Blue moon”, scris și regizat de Alina Grigore, cu Ioana Chițu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi, Ioana Flora, Emil Măndănac, Ilinca Neacșu, Robi Urs, Mihaela Perianu și Vlad Ivanov în distribuție, reprezintă debutul în lungmetraj al regizoarei.

„Crai Nou” urmărește călătoria psihologică a unei tinere spre procesul ei de dezumanizare. În încercarea de a urma studii superioare și a scăpa de violența familiei ei disfuncționale, lrina se transformă din victimă în agresor ca urmare a agresiunii subtile pe care trebuie să o îndure. O experiență sexuală ambiguă cu un artist, o determină să lupte împotriva oricărui tip de agresiune și să-și urmeze scopul de a fugi la București.

Alina Grigore e cunoscută pentru felul neconvențional de a construi o poveste în urma colaborării de succes pe care aceasta a avut-o cu Adrian Sitaru la filmul Ilegitim (film premiat cu premiul CICAE la secțiunea Forum a prestigiosului festival de film de la Berlin).

Din cauza dorinței de a descoperi împreună procese și viziuni estetice a fost nevoie de o muncă aprofundată și destul de diferită atât a echipei cât și a actorilor. Am lucrat împreună intens în fiecare pas al procesului pentru aproape 2-3 ani și au fost implicate resurse aproape nebănuite”, declara Alina Grigore despre primul său lungmetraj.

Vă așteptăm pe 12 aprilie, să descoperiți povestea Irinei, la Casa de Cultură Făgăraș, de la ora 18:00.
Trailer „Crai Nou”/ „Blue Moon”: https://youtu.be/MKK0VAMFDFg
Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-crai-nou-fagaras
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.