Cursa pentru Făgăraș. Cine sunt cei 6 candidați pentru Primăria municipiului Făgăraș


  • Competiție cu șase candidați la alegerile locale din acest an, la Făgăraș. Pentru funcția de primar aspiră șase politicieni, aceștia făcând parte atât din partide politice istorice, cât și din partide înființate în ultimii ani. Se anunță o competiție acerbă și, până la redactarea acestui material, curată.

Pe 9 iunie sunt așteptați la urne toți făgărășenii cu drept de vot pentru a-și alege primarul pentu următorii 4 ani. Pentru această cursă s-au înscris șase candidați politici, pe care îi arătăm și îi lăsăm să se prezinte în rândurile de mai jos.

De reținut că, pentru Consiliul Local, pe lângă listele cu consilieri propuse de partide, se regăsesc, de asemenea, și formațiuni politice care nu au propus candidați pentru funcția de primar. Dintre acestea, se numără și singurul partid politic înființat la Făgăraș. Consiliul Local Făgăraș numără 19 membri, la fel ca și în mandatele trecute, iar unul dintre consilieri va deveni viceprimar!

Gheorghe Sucaciu – candidat PSD:

Gheorghe Sucaciu are 49 de ani, de profesie este inginer constructor, primar al municipiului Făgăraș la al doilea mandat. Candidează, de această dată, din partea Partidului Social Democrat.

Gheorghe Sucaciu

,,Începând de vineri, 10 mai, am intrat oficial în campania electorală. Timp de 30 de zile, atât eu cât și ceilaiți contracandidați, vom încerca să vă convingem să ne oferiți încrederea dumneavoastră pentru următorii 4 ani. În ceea ce mă privește, vă promit o campanie electorală constructivă, bazată pe promovarea unei strategii clare PENTRU dezvoltarea municipiului nostru în perioada 2024-2028. Obiectivele mele principale includ continuarea îmbunătății infrastructurii orașului, inclusiv a parcărilor, a rețelelor de transport public și a spațiilor verzi, continuarea modernizării infrastructurii sanitare, crearea de noi locuri de muncă și stimularea economiei locale, promovarea Făgărașului ca destinație turistică de top și stimularea antreprenorilor din domeniul HORECA. De asemenea, asigurarea accesului la educație de calitate pentru toți copiii, promovarea culturii și a sportului, creșterea siguranței cetățenilor. Am încredere că, împreună, vom putea face din Făgăraș un oraș prosper, modern și prietenos cu locuitorii săi”.

Actualul primar vine în fața alegătorilor și cu o listă de candidați pentru Consiliul Local – poate fi consultată AICI – CLICK

Petru Malene

Petru Malene – candidat PER

Petru Malene are 56 de ani, este căsătorit și are doi copii. De profesie este avocat, meserie pe care o practică de 13 ani, dar este și mediator, cu o vechime în această profesie de 15 ani.

,,Mă numesc Petru Malene și candidez la funcția de primar al municipiului Făgăraș din partea Partidului Ecologist Român. Cred cu tărie că dezvoltarea localității noastre trebuie să continue, să se finalizeze proiectele aflate în lucru și să creăm altele noi, pe toate palierele vieții sociale. Spre deosebire de alte localități, din județ și din țară, populatia Făgărașului a scăzut constant în ultimele decenii, astfel încât este nevoie de o nouă abordare a dezvoltării. În viziunea noastră, o dezvoltare durabilă nu poate fi abordată în lipsa extinderii suprafeței intravilanului și elaborarea unui nou Plan Urbanistic General, care să prevadă noi ansambluri rezidențiale, zone de dezvoltare economică, cu accent pe industria nepoluantă și realizarea de noi zone de agrement, în care să fie incluse și cursurile de apă care străbat orașul. Pentru realizarea acestora, pun în slujba cetățenilor întreaga pricepere și bogata experiență în administrația publică, dobândite de-a lungul timpului. Sprijinit de echipa de consilieri a ecologiștilor, oameni cu o vastă experiență, specialiști pe domenii diferite, cred că pot implementa viziunea de dezvoltare, alături de celelalte forțe politice locale”.

Acesta vine în fața alegătorilor și cu o listă de candidați la Consiliul Local – lista poate fi consultată AICI – CLICK

Ionuț Androne

Ionuț Androne, candidat Partida Romilor Pro Europa

Are 39 de ani, este absolvent al studiilor de master în Studii Europene de Administrație Publică, este căsătorit și are o fetiță de 5 ani. Ionuț Androne este coordonator activități Partida Romilor Pro Europa Brașov și nu se află la prima candidatură pentru funcția de primar al municipiului Făgăraș. A candidat și în 2016 și, chiar dacă nu a întrunit voturile necesare pentru a ocupa fotoliul de primar, a reușit să aducă în Consiliul Local doi colegi de-ai lui. Iar în viitorul mandat speră să aducă trei consilieri.

,,Îi îndemn pe toți făgărășenii cu drept de vot să se uite peste realizările mele ;i ale echipei mele, atât pe pagina mea personală de facebook, cât și pe pagina Partida Romilor Pro Europa Făgăraș. Îi îndemn pe făgărășeni să vadă ce am realizat în ultimii 4 ani și, de asemenea, să vadă dacă mi-am îndeplinit promisiunile”.

Acesta vine în fața alegătorilor și cu o listă de candidați la Consiliul Local – lista poate fi consultată AICI – CLICK

Cosmin Poparad

Cosmin Poparad – candidat Alianța Dreaptă Unită USR

Cosmin Poparad este căsătorit și are doi copii, a urmat cursurile Facultății de Frept George Barițiu din Brașov și, din 2009, activează în domeniul asigurărilor. În politică activează din 2009, iar în 2012 a avut primul mandat de consilier local.

,,Sunt Cosmin Poparad, făgărășean și un familist convins. Am o experiență în administrație de aproape două mandate de consilier local la Făgăraș. Experiența de consilier local din cele două mandate, unde mi-am desfășurat activitatea cu transparență și cu gândul la cetățeni. Postura de consilier local nu îți oferă posibilitatea să îți duci la îndeplinire ideile și posibilitatea de dezvoltare a comunității. Proiectele pe care eu le-am susținut în Consiliul Local nu au fost puse pe masa CL sau au fost votate de CL și nu au fost puse în aplicare în forma în care au fost votate. Candidez la funcția de primar al municipiului Făgăraș pentru a putea duce la îndeplinire proiectele pe care le-am susținut de-a lungul anilor, pentru o transparență atât de mult necesară la Primăria Făgăraș, pentru a putea oferi cetățenilor posibilitatea de a rămâne în Făgăraș. Am acceptat această candidatură pentru că iubesc Făgărașul, iubesc făgărășenii și am ales sa trăiesc aici si să rămân aici, împreună cu familia mea. Făgărașul este o comunitate mică, o familie, și într-o familie trebuie să te consulți, să afli opiniile celorlalți și să ții cont de ele. Sunt un om direct, pentru că spun ceea ce gândesc și niciodată nu mă dau în lături și știu că lucrurile bune trebuie făcute. Orașul nostru are nevoie de o gestionare responsabilă și eficientă a banului public. Avem nevoie de un interes mai mare cu privire la calitatea lucrărilor și mai ales la calitatea materialelor folosite. Dar, pentru ca aceste lucruri să se întâmple, este necesară implicarea și susținerea tuturor cetățenilor care trăim aici și care vom beneficia de aceste îmbunătățiri. Așadar, pe 9 iunie, vă îndemn să ieșiți la vot. Alegeți candidatul care credeți că vă va reprezenta cel mai bine interesele și viziunea pentru Făgăraș. Împreună, putem construi un oraș care să asigure un trai mai bun pentru toți locuitorii săi și o administrație mai transparentă, mai responsabilă și mai interesată de binele comunității”.

Acesta vine în fața alegătorilor și cu o listă de candidați la Consiliul Local – lista poate fi consultată AICI – CLICK

Cristian Urs

Cristian Urs – candidat PNL

Cristian Urs are 38 de ani, este căsătorit și are doi copii. De meserie este inginer constructor. În ultimii 10 ani și-a desfășurat activitatea în București, iar în prezent este manager de vânzări la o multinațională. S-a înscris în PNL în anul 2010 și a fost consilier local PNL între anii 2012 – 2016.

,,Candidez la funcţia de primar al Făgăraşului pentru a da oraşului meu de suflet identitatea pe care o merită şi pentru a-l ridica la statutul de pol de dezvoltare regională. Am această obligație morală față de locul care m-a pregătit pentru viață”.

Acesta vine în fața alegătorilor și cu o listă de candidați la Consiliul Local – lista poate fi consultată AICI – CLICK

Cosmin Știrbu

Cosmin Știrbu – candidat AUR

Cosmin Știrbu are 39 de ani, este căsătorit și are doi copii. De profesie este inginer mecanic, cu o experiență de peste 10 ani în antreprenoriat și alți patru ani în administrația publică locală. În prezent, este viceprimarul municipiului Făgăraș.

,,Am o experiență de peste 10 ani în antreprenoriat și de 4 ani în administrația publică locală fiind din anul 2020 Consilier local la Primăria Municipiului Făgăraș , iar din anul 2021 Viceprimar al Municipiului Făgăraș. Am intrat în administrația publică locală motivat de dorința de a crea un viitor aici, în țară, pentru copiii noștri. Candidez la funcția de Primar al municipiului Făgăraș deoarece în mandatul meu de viceprimar, am identificat o serie numeroasă de lipsuri și necesități în comunitatea în care trăim, iar rezolvarea acestora va fi obiectivul meu în viitorul mandat de primar.  Această decizie reflectă angajamentul meu continuu față de dezvoltarea și prosperitatea comunității noastre. Exprim încrederea că sunt persoana potrivită pentru a conduce Făgărașul și sunt convins că, împreună, vom construi un oraș mai puternic și mai prosper pentru toți locuitorii săi”.

Acesta vine în fața alegătorilor și cu o listă de candidați la Consiliul Local – lista poate fi consultată AICI – CLICK

Lista candidaturilor la funcția de primar al municipiului Făgăraș,  respectiv Consiliul Local poate fi consultată AICI – CLICK

Alegerile locale vor avea loc pe 9 iunie.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.