Delegaţi din 7 ţări vin miercuri în comuna Viştea să mănânce la stână


Satul Rucăr cu a sa stână va fi gazdă pentru câteva zeci de persoane din 7 state europene. Totul se va întâmpla miercuri, 9 octombrie, pe dealul Rucărului, la stâna satului, unde invitaţii vor fi desfătaţi cu un bulz de oaie şi un ceaun de miel. De aici, străinii vor fi conduşi la Biserica fortificată din Cincşor.

Ioana Bogdan – director ex. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară Tara Fagarasului

Vizita reprezentanţilor ţărilor europene în Ţara Făgăraşului este posibilă datorită unui proiect care se numeşte ,,Thematic Trail Trigger – ThreeT”.

,,Județul Brașov este partener al proiectului ,,Thematic Trail Trigger – ThreeT” (,,Inițierea unor trasee tematice – Trei T”), alături de alte opt organizații din țări ale Uniunii Europene. Proiectul ThreeT, care se desfășoară în perioada iunie 2018 – noiembrie 2022, este centrat pe principiul sustenabilității turismului cultural și eco-turismului și are ca obiectiv creșterea accesibilității spre destinațiile turistice din judet. Cei 8 parteneri ai proiectului sunt: Provincia Livorno ca lider de proiect (Italia), Regiunea Toscana (Italia), Consiliul Regional al Finlandei Centrale, Autoritatea de Planificare din Malta, Județul Kujawsko Pomorskie (Polonia), Guvernul Local al Insulei Tenerife, Administrația Guvernamentală din Județul Vas (Ungaria), Organizația de Management Regional Hessen Central (Germania). Aceşti parteneri vor prezenta bunele practici din fiecare regiune în cadrul vizitelor de studiu organizate în fiecare ţară partenera în proiect. În perioada 7 – 10 octombrie 2019, este programata vizita de studiu în Romania, iar reprezentanti ai celor 8 tari partenere vor fi prezenti in data de 9 octombrie  si in Tara Fagarasului, în jur 50 de persoane”, a declarat Ioana Bogdan, director executiv al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitară Ţara Făgăraşului.

Primar Florin Ioani

În Ţara Făgăraşului, delegaţii ţărilor implicate în proiect vor vizita o stână din satul Rucăr, comuna Viştea, şi Biserica fortificată din Cincşor, comuna Voila.

,,Este un schimb de experienţă în domeniul turismului între mai mulţi parteneri. Concret, delegaţii acestor state vin să identifice locurile în care se poate face un anumit tip de turism, în cazul nostru fiind vorba de turismul din zona de munte, cu plimbări în natură, păduri seculare de stejari şi fagi, păşuni neschimbate de sute de ani, animale la păscut şi aşa mai departe. Din fiecare regiune participantă în proiect vin câte trei reprezentanţi. Zonele pe care le vizitează vor fi promovate în statele din care vin delegaţii”, a declarat primarul comunei Viştea, Florin Ioani.

Ţara Fagarasului face parte din acest proiect prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ţara Fagarasului.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.