Doar 4 persoane au Covid la Făgăraş. Rafila: coronavirusul se transformă în viroză de sezon


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că infecţia cu noul coronavirus se transformă încet într-o viroză sezonieră şi dacă va mai exista un nou val, el nu va pune probleme.

,,Opinia mea în momentul de faţă este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, dar care nu va avea impact asupra sănătăţii publice şi asupra capacităţii de apărare a asistenţei medicale. Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populaţii vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc. Deci încet, încet această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi, dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila.
Soluţia, a continuat ministrul, nu este să se transporte toţi pacienţii la UPU, ci să se găsească resurse, să se investigheze şi să se trateze în ambulatoriu, pentru că altfel se colmatează asistenţa medicală spitalicească pentru alte categorii de oameni care au nevoie de îngrijiri.
În acest moment, în municipiul Făgăraş doar 4 persoane figurează, oficial, ca fiind infectate cu Covid, potrivit ultimelor date raporate de DSP Braşov pentru data de 15 mai 2022. Astfel, incidenţa în oraşul nostru este de 0,11 cazuri la mia de locuitori. În tot judeţul se înregistrează o incidenţă de 0,64 de cazuri la mie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.