E plin de șerpi în zonele turistice de la Sâmbăta de Sus și Lisa


Localnicii și proprietarii de stâne spun că atâția șerpi ca în primăvara aceasta n-au mai văzut. E plin de șerpi în toate zonele montane în perioada aceasta, dar cei mai mulți au fost văzuți la Sâmbăta de Sus și Lisa.

Oamenii spun că în unele cazuri șerpii au atacat chiar și animalele de la stână.

Gigi Antinie, proprietar stână

,,Toată ziua omor șerpi, chiar și câte doi pe zi. Am o stână situată în zona turistică a Sâmbetei și petrec mult timp pe afară cu animalele, astfel că tot dau peste șerpi. Ieri, de exemplu, am vrut să mut o scândură și sub ea am găsit un șarpe. Cel mai mare pe care l-am omorât primăvara aceasta avea un metru și jumătate lungime. Sunt șerpi de apă și șerpi orbi. Aceștia din urmă se mai numesc șerpi de sticlă, pentru că, dacă-i prinzi, se rup. Din fericire n-am fost mușcat de șarpe zilele acestea. Pe vremuri m-a mușcat o viperă, tot la Sâmbăta, în zona fostului popas și am ajuns direct la medic. Anul acesta n-am văzut deloc vipere”, mărturisește Gigi Antinie, proprietar de stână (foto).

Gigi Antinie spune că șerpii nu au mușcat cânii de la stâna lui, nici oile sau caprele.

Alți proprietari de stână s-au plâns însă că animalele le-au fost mușcate.

Anul trecut pe vremea aceasta la Sâmbăta mișunau viperele. Nu la altitudine joasă, la poalele muntelui, ci pe drumul care duce spre cabană, la aproximativ 1.000 de metri înălțime. Este posibil ca și anul acesta să fie vipere pe munte, însă oamenii nu s-au întâlnit cu ele pentru că au fost interzise excursiile din cauza pandemiei de Covid-19.

 

(Cristina Cornilă)

 One thought on “E plin de șerpi în zonele turistice de la Sâmbăta de Sus și Lisa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.