Educație prin cultură, în comuna Jibert


  • În urma câștigării unui proiect prin “Programul judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al judeţului Braşov a proiectelor culturale pe anul 2021”, comuna Jibert va derula mai multe activități culturale.

foto: arhivă, tabără Seliștat, octombrie 2016

Proiectul ,,Educație prin cultură în comuna Jibert” are ca și obiectiv general promovarea educației și culturii tradiționale locale prin implementarea unor activități cultural-educative prin participarea activă a copiilor și tinerilor de la nivel local.
Astfel, proiectul își propune mai multe activități specifice.
Obiectiv specific 1 – Organizarea unei tabere de pictură pe sticlă și gips, în satul Selistat, in luna iulie 2021, cu participarea unui număr de 40 de copii.
Obiectiv specific 2 – Organizarea a două ateliere de story-telling, turnare și pictare figurine din gips și a unei sesiuni de proiecție de filme documentare, în cadrul Bibliotecii din satul Jibert, în perioada august – septembrie 2021, pentru un număr de 40 de copii, din comuna Jibert.
Obiectiv specific 3 – Organizarea unui număr de două ateliere de creație – traforaj și pirogravat și a unui eveniment cultural : 815 ani de atestare documentara a satului Văleni. in cadrul Caminului Cultural din satul Văleni, în perioada august – septembrie 2021, cu participarea unui număr de 20 de copii și tineri.
Obiectiv specific 4 – Organizarea a două spectacole de teatru pentru copii, in satele Jibert și Văleni, in luna septembrie și a unei proiecții de filme în cadrul unei activități denumite “Cinema la bibliotecă”.

Prima activitate se va derula începând cu zilele de 15-17 iulie, prin organizarea unei Tabere de pictură, la care timp de două zile, 40 de copii și tineri vor participa la mai multe activități cu scopul de a încuraja socializarea rurală, jocul, prietenia, creativitatea, inteligența, tradițiile și unitatea comunității.
Prin derularea acestui proiect autoritatea locală continuă sprijinirea activităților culturale inițiate la nivelul comunei de către parohiile locale și cadrele didactice și își propune să susțină sustenabilitatea acestora.
Proeictul este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.