Elevi olimpici la Colegiul Național ,,Radu Negru”. De data aceasta la ,,Maratonul pentru Educație antreprenorială’’. Cu ce idei de afaceri s-au prezentat


  • O firmă incubator de educație antreprenorială și dezvoltare rurală sau un laborator de teste poligraf în județul Brașov. Acestea sunt cele două idei de afaceri cu care elevii din clasele a X-a și a XI-ea de la Colegiul Național ,,Radu Negru” s-au prezentat la concursul ,,Maratonul pentru educație antreprenorială”, ce a avut loc zilele trecute, la Brașov.
  • Elevii din clasa a X-a, care s-au prezentat cu firma incubator de educație antreprenorială și dezvoltare rurală, au impresionat juriul, astfel ei s-au calificat la faza națională a concursului.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Braşov, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, a organizat luni, 8 aprilie, etapa judeţeană a concursului de planuri de afaceri „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială”, parte a programului naţional cu acelaşi nume. Din întreg județul au participat 8 grupe, iar Colegiul Național ,,Radu Negru” a fost singurul din județ care a participat cu două echipe. Ambele echipe au fost selectate, contrar regulamentului concursului, unde doar o singură echipă trebuia să participe.

prof. Maria Corșatea

,,Inițial, am crezut că este un concurs școlar care să îi ajute pe elevi să își dezvolte abilități antreprenoriale, dar mi-am dat seama că mediul de afaceri este unul dur, ca atare și copiii au fost supuși acestui mediu. Considerând că această activitate o poate face oricine, am ajuns la concluzia că nu este așa. Ca să fii antreprenor trebuie să ai calități în domeniu, să pleci de la o pasiune, așa cum și copiii noștri au plecat de la pasiunile lor sau ale familiilor lor. Acest concurs vine în sprijinul tinerilor și formării lor ca antreprenori. Noi, ca și profesori, îi ajutăm la cursurile de educație antreprenorială, care, zic eu, ar trebui să cuprindă mai multe ore, la clasă. Avem o echipă care are a primit mențiune, este vorba despre elevii clasei a XI-a.. Iar a doua echipă, cei din clasa a X-a, s-a calificat la etapa națională, pe locul al III-lea. Chiar și așa, ambele idei de afaceri sunt foarte bune și îi felicit pe elevi‘, a declarat profesorul îndrumător Maria Corșatea.

Elevii din clasa a X-a s-au prezentat în fața juriului cu proiectul firmă incubator de educație antreprenorială și dezvoltare rurală.

Sofia Nemeș

,,Am luat această decizie întrucât ne dorim să dezvoltăm zona rurală a Țării Făgărașului. Am propus acest proiect întrucât sperăm la o rezolvare a problemelor din zonă. Ne-am gândit că nu este forță de muncă, așa că am organizat cursuri pentru fermierii din zonă, pentru a dobândi mai multe informații despre agricultură, dar și despre utilaje moderne și eficiente. Ne-am dorit să dezvoltăm ideea de agricultură, făcând și ateliere de îngrijire a animalelor, cultivare a pământului. Mai mult, organizăm și tabere specifice la ferma din Țara Făgărașului. Ne-am gândit la acest incubator ca la o școală, plecăm de la ceva ce există și facem și teorie, și practică”, a declarat Sofia Nemeș, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național ,,Radu Negru”.

Cealaltă grupă ce a participat la concurs a venit o ideea înființării unui laborator de teste poligraf în județul Brașov. Chiar dacă nu au reușit să se califice la faza națională, elevii sunt încrezători în proiectul lor și nu vor renunța la el.

Alexia Moga

,,Am participat cu ideea de a face un laborator de teste poligraf în județul Brașov. În județul nostru nu există niciun laborator de acest tip, avem doar în București, Iași și Timișoara. Chiar dacă nu mergem mai departe, la faza națională, suntem încrezători în ideea noastră și nu vom renunța la ea”, a declarat Alexia Moga, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ,,Radu Negru”.

Faza națională a concursului se va desfășura în luna mai, la București.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.