Elevii făgărășeni la concursul „Cu viața mea apăr viața“


concurs isu2Mai mulți elevi făgărășeni au participat astăzi la faza locală a concursului „Cu viața mea apăr viața“. Concursul cu tematică de protecție civilă se adresează atât elevilor de gimnaziu, cât și liceenilor.

concurs isu5Avem un concurs cu tematică de protecție civilă, la care participă elevi făgărășeni, se numește „Cu viața mea apăr viața“, etapa pe localitate. Urmează ca săptămâna viitoare să se desfășoare, la Brașov, etapa județeană, la care va participa echipa câștigătoare de la Făgăraș. Avem participanți de gimnaziu și liceeni. Scopul concursului este foart util. Este un concurs tehnico-aplicativ, elevii aprofundează cunoștințele despre situațiile de urgență, de alarmare. Datorită cunoștințelor primite, elevii sunt mult mai conștienți de pericole, decât adulții“, ne-a spus Viorel Harabagiu, șeful SVSU, Primăria Făgăraș.

concurs isu1Concurenții au avut de răspuns la mai multe întrebări privind protecția civilă.

concurs isu4Noi suntem din partea Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“. Ne-am prezentat cu un grup de 4 elevi, suntem singurii participanți la nivel local din partea școlilor generale, la concursul „Cu viața mea apăr viața“, organizat de ISU Brașov. Cu siguranță vom avea peste 16 răspunsuri corecte, pentru a ne califica și la etapa județeană a acestui concurs, care se va desfășura pe 19 mai, la Brașov“, ne-a spus prof. limba franceză Mihaela Tatu, Școala Gimnazială „Ovid Densușianu.

concurs isuLa etapa județeană elevii vor avea și alte probe de parcurs, nu doar proba scrisă.

La etapa județeană va trebui să ne și antrenăm, vom avea alte două probe – ștafetă cu targa și o coordonare între elevi la traseu. Aici avem emoții. Scopul concursului este ca elevii să conștientizeze ideea de protecție civilă, ce înseamnă acordarea primul ajutor, ce înseamnă situație de urgență. Elevii au învățat foarte multe și au fost încântați de noile cunoștințe. Anual noi, Școala Gimnazială Ovid Densușianu, participăm la acest concurs“, ne-a mai spus prof. Mihaela Tatu.

Mai mult, mulți dintre foștii participanți la concurs se gândesc acum serios să urmeze o școală în domeniu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.