Făgărășenii din colonia Combinat pot depune, în sfârșit, actele pentru cumpărarea locuințelor. ,,Oamenii așteaptă de peste 30 de ani să își cumpere locuințele”


Făgărășenii care locuiesc în colonia din Combinat își pot depune, începând de astăzi, 15 noiembrie, documentele în vederea cumpărării locuințelor.

Aproximativ 200 de locuințe din cartierul Combinat din 28 de clădiri vor putea fi achiziționate. Astfel, făgărășenii care locuiesc pe străzile Ciocanului, Oxigenuui, Strungului, Clorului, Dulgherului, Mecanicilor, Amoniacului și Fochistului, sunt așteptați la sediul Partidei Romilor Făgăraș, strada Republicii, nr. 6, etaj I, pentru a depune documentele de cumpărare a locuințelor. Pentru acest proces este nevoie de: actele de identitate ale tuturor membrilor familiei și copie după contractul de închiriere/act adițional.

,,Este cel mai de durată proiect pe care l-am inițiat vreodată la nivelul municipiului Făgăraș și, totodată, unul deosebit de important. Oamenii din cartierul Combinat așteaptă de peste 30 de ani să își cumpere locuințele în care au locuit și investit toată viața. A fost un proces greoi, din cauza biocrației, dar, alături de Primăria Făgăraș, sperăm că oamenii își vor putea cumpăra locuințele cât mai curând. Sperăm ca toți consilierii locali vor înțelege importanța acestei inițiative și vor da vot favorabil, atunci când va fi cazul’’, a declarat Ionuț Androne, reprezentant al Partidei Romilor Făgăraș.

Inițiativa a fost începută încă din 2016, încă de atunci s-a încercat legalizarea tuturor gospodăriilor din colonia Combinat. Este vorba de aproximativ 200 de locuințe, în care oamenii locuiesc din anii ‘70 – ‘80 și care vor putea, începând de astăzi, să vină să depună la sediul Partidei Romilor din Făgăraș, solicitările de cumpărare a terenurilor și a imobilelor. Următorul pas va fi evaluarea acestora și trecerea prin Consiliul Local a evaluării și a vânzării imobilelor și a terenurilor,

La finalul proiectului făgărășenii care locuiesc în aceste imobile vor primi extrase de carte funciară. Aceștia vor plăti în continuare chirie la Primăria Făgăraș, până când i se vor face contractul de vânzare cumpărare.

(Alina ROMAN)
One thought on “Făgărășenii din colonia Combinat pot depune, în sfârșit, actele pentru cumpărarea locuințelor. ,,Oamenii așteaptă de peste 30 de ani să își cumpere locuințele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.