Făgărășenii la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la Mediaș


350 de tineri din cele zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului au participat sâmbătă, 9 septembrie, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși ediția locală, care anul acesta a avut loc la Mediaș.  Printre ei au fost și 20 de făgărășeni, delegați ai Protopopiatului Făgăraș.


Voci îngerești

Programul a început dimineața cu Liturghia, la care a participat și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Din soborul de preoți slujitori a făcut parte și pr. Iulian David, protopopul Făgărașului. Răspunsurile la strană au fost date de corul catedralei din Mediaș împreună cu un grup de copii – voci care răsunau de la balconul bisericii dând impresia că îngerii cântă în chip văzut la cea mai importantă slujbă din Ortodoxie: Dumnezeiasca Liturghie.

Artă, prietenie, cultură, dărnicie

După căldurosul cuvânt al Părintelui Mitropolit pentru tineri, urmat de mulțumiri ale autorităților și ale gazdelor, au urmat momente de bucurie pe scena amenajată în aer liber în spatele catedralei. Acestea au fost oferite de:

–          Centrul pentru copii și tineri „Sfinții Timotei și Mavra” al Parohiei Slimnic I, coordonat de Pr. George și Vera Piț, cu o scenetă.

–          Grupul de chitara “Zâmbete și Acorduri din Sadu, coordonat de Pr. Liviu Moisiu

–          Grupul de copii ai Parohiei Micăsasa, coordonat de Pr. Gheorghe Oprea, cu câteva dansuri populare.

Evenimentul a continuat cu Procesiunea Tinereții, urmată de un flash-mob în Piața Primăriei Mediaș. După prânz, o parte din grupuri au vizitat câteva muzee ale municipiului, iar altele au mers în vizită la vârstnicii a două centre, pentru a le oferi câteva momente de bucurie prin cântec și rugăciune. Tinerii făgărășeni au făcut parte dintre aceștia din urmă, unde i-au însoțit pe cei din Slimnic.

Conștientizări și final muzical

După masa, tinerii s-au reunit în sala Traube pentru a-l asculta pe domnul Adrian Opre, decan al Facultății de Psihologie din Cluj, care le-a vorbit despre conflictele generației digitale și despre avantajele și riscurile la care se expun.

După cină, ziua s-a încheiat pe ritmurile muzicii printr-un concert care a avut loc în aceeași sală a comunității medieșene.

Tinerii au fost foarte bucuroși să fie împreună cu alți tineri care au aceleași valori, s-au bucurat de momentele zilei, cu recunoștință față de organizatori pentru eforturile depuse și cu deosebită recunoștință față de voluntarii implicați, pentru ospitalitatea și dragostea cu care i-au primit.

Peste așteptări

ITO Mediaș a fost una dintre experiențele pe care le-am așteptat cel mai mult anul acesta, și nu a dezamăgit. A fost o zi extraordinară, ai cărei organizatori au fost extrem de ospitalieri, o zi gândită pentru un anumit tip de persoane. Întâlnirea a reușit să ne aducă împreună, să ne apropie și să ne unească în subiecte comune de interes, și va rămâne unul dintre momentele de referință ale acestui an.” (Matei)

Întâlnirea mi-a întrecut așteptările. Am fost întâmpinați cu multă căldură de către preotul și voluntarii care s-au ocupat de noi. La Sfânta Liturghie, răspunsurile copiilor au fost rupte din Rai, m-au impresionat și mi-au îndulcit inima. Activitățile și procesiunea ne-au amintit de bucuria de a fi creștin. Vizita la azil a fost un moment sensibil, deoarece vârstnicii ne-au ascultat cu mare drag si le-am adus o mică bucurie.” (Adriana)

(Natalia CORLEAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.