Făgărașul se înfrățește cu un oraș din Belarus și cu un sector din capitala Minsk. Ambasadorul din Belarus se află la Făgăraș


  • Vizită importantă zilele acestea la Făgăraș. Ambasadorul Republicii Belarus în România, H.E. Mr. Andrei Grinkevich, se află în vizită oficială în zona noastră.
  • Excelența Sa a propus ca municipiul Făgăraș să se înfrățească cu un oraș din Belarus și cu un sector din capitala Minsk

Prima oprire pe care ambasadorul Belarusului a avut-o astăzi a fost la Cetatea Făgăraș, aici unde diplomatul s-a întâlnit cu reprezentați ai mediului de afaceri din Făgăraș, Brașov și București. Oaspetele a fost întâmpinat de garda Cetății Făgăraș.

În Sala Tronului au avut loc discuții despre oportunitățile de dezvoltare economică a companiilor din Făgăraș, despre turismul și mediul cultural din Țara Făgărașului, promovarea zonei și protejarea patrimoniului natural, respectiv cel cultural.

Ambasadorul Republicii Belarus în România, H.E. Mr. Andrei Grinkevich a rămas impresionat de zona noastră și de municipiul Făgăraș. Acesta a venit cu mai multe propuneri, atât pentru municipiul Făgăraș, cât și pentru mediul de afaceri din Țara Făgărașului.

Ambasadorul Republicii Belarus în România, H.E. Mr. Andrei Grinkevich

,,Tocmai am sosit aici și sunt foarte impresionat de ceea ce am văzut până acum și de ceea ce am auzit despre Făgăraș. Aici aveți un număr impresionant de companii și sunt convins că o colaborare dintre Belarus și companiile dumneavoastră este uriașă. Am adus câteva propuneri pentru domnul primar în ceea ce privește relațiile de înfrățire. Am adus câteva propuneri și pentru această minunată cetate. Voi vizita și Colegiul Național ,,Radu Negru”, am adus câteva propuneri și pentru acest liceu. Am adus propuneri și pentru Mănăstirea din Sâmbăta de Sus, acolo unde vom merge vineri. În ceea ce privește companiile, pentru că Belarusul produce aproape orice, am convenit cu reprezentanții companiilor din Făgăraș ca ei să îmi trimită propunerile comerciale, iar eu voi scrie o scrisoare de interes către firme relevante din Belarus. Și voi recomanda firmelor noastre să contacteze firmele din Făgăraș. Acest mecanism își va arăta eficiența și sunt sigur că firmele de aici vor găsi parteneri de nădejde în Belarus”, a explicat ambasadorul Republicii Belarus în România, H.E. Mr. Andrei Grinkevich.

primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu

,,Este o vizită importantă a Excelenței Sale, ambasadorul din Belarus. Suntem deschiși în a dezvolta schimburile economice dintre agenții economici de pe raza municipiului Făgăraș și agenții economici din Belarus. Avem și vizite la firmele din Făgăraș. Al doilea punct de astăzi a fost o înfrățire cu un oraș similar din Belarus, am avut și o propunere, după ce a văzut ce activitate a avem în Făgăraș, să ne înfrățim și cu un sector din capitala Minsk. Excelența Sa este un om așa cum caracterizez eu poporul belarus, deschis, cald, curat. Avem puncte comune și cred că se vor concretiza foarte multe propuneri de astăzi”, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

În timpul vizitei, ambasadorul Republicii Belarus în România se va deplasa la două dintre companiile din municipiul nostru, la Colegiul Național „Radu Negru” și la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus.

Ambasadorul Republicii Belarus are 61 de ani şi s-a născut la Berlin în Germania. Este autorul a patru inventii şi peste 10 de publicații științifice. Vorbeşte belarusă, rusă, engleză.

(Alina ROMAN)

 

 
One thought on “Făgărașul se înfrățește cu un oraș din Belarus și cu un sector din capitala Minsk. Ambasadorul din Belarus se află la Făgăraș

  1. Fagaras mai mult praf decat oras

    Asfalt produce Belarusul?sau macar senilete amortizoare, capete de bara? Dam la schimb borduri….2 3 tohanuri, tuica, pastravi…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.