FELICITĂRI: Olimpicii de la Colegiul Național „Radu Negru“


 

olimpiciMai mulți elevi de la Colegiul Național „Radu Negru“ vor reprezenta unitatea școlară la etapele naționale ale olimpiadelor școlare pe diferite discipline, care vor avea loc în primăvara acestui an. Tinerii olimpici au fost prezentați miercuri, 10 aprilie, în sala festivă a unității de învățământ, în cadrul unei conferințe de presă. După multă muncă, pasiune și dăruire, rezultatele nu au întârziat să apară.

„Suntem aici pentru a încununa rezultatele extraordinare ale copiilor și ale profesorilor coordonatori. Suntem un grup care dă dovadă că munca în echipă profesor – elev dă rezultate. Avem alături de noi elevii care s-au calificat la faza națională la olimpiade, în urma rezultetelor excepționale obținute la olimpiadele județene.

Începem cu echipajul care s-a calificat la un concurs de biologie și reprezintă Colegiul nostru la faza națională. Mogoș Ionuț și Grigoriță Samuel, coordonați de profesorii Alexandrina Rusu și Scofârgiu Sergiu

Noi reușim să încunumăm și toate ciclurile de învățământ, avem un elev în clasa a V-a, calificat la olimpiada națională de religie – Dan Mihail, coordonat de profesoara Sucaciu Laura.

O echipă frumoasă, patru elevi din aceeași clasă – a XII-a E, care va participa la olimpiada națională. Goga Daniela – calificată la etapa națională a olimpiadei de georgrafie, coordonată de profesorul Postolache Nicolae. Tot din aceeași clasă face parte și Cupu Darius, care s-a calificat pentru a treia oară la faza națională, coordonat de profesoara Grecu Lidia.

Un alt elev din aceeași clasă, Savu Andrei, care s-a calificat la olimpiada națională de istorie, îndrumat de domnul profesor Streza Ioan.

Roxana Mocanu, îndrumată de Orzea Ioana s-a calificat la olimpiada națională de sociologie.

Și eu am două eleve calificate la faza națională de limba română. Este vorba despre Paula Butum și Miclea Antonia – clasa a X-a. Avem olimpici și la religie: Ispas Georgia, îndumată de profesorul Mogoș Remus, și Tărcuță Teodora, clasa a IX-A, îndrumată de profesorul Filip Daniel.

Vreau să le spun câteva cuvinte. Înălțati-vă, dragi elevi, aveți potențial! Sunteți siguri pe voi și dați ce aveți mai bun pentru a încununa munca voastră, dar și pe cea a profesorilor. Avem încredere în voi, școala susține cu tot ceea ce poate – deplasarea și partea de organizare a acestor olimpiade, voi nu aveți decât să învățați, să fiți luminoși și să dovediți că într-adevăr Colegiul Național Radu Negru, care astăzi celebrează și Centenarul învățământului românesc și 150 de ani de la formarea acestui Colegiu, este cel mai bun! Mult succes, noi, profesorii, suntem cu sufletul alături de voi“, a declarat profesorul Maria Racu, directorul Colegiului Național „Radu Negru“.

Elevii vor participa în lunile aprilie și mai la fazele naționale ale olimpiadelor școlare la disciplinele: limba română, limba franceză, sociologie, religie, biologie.

biologieRusu Alexandrina, profesor de biologie, profesor coordonator al proiectului „Neurolearn“: „Sunt alături de profesorul Scofergiu Sergiu și de elevii Samuel Grigoriță și Ionuț Mogoș. Proiectul a început de la un aparat care se numește Electromiograf, cu care am reușit să măsurăm impulsurile electrice transmise de la creier către musculatură. Din curiozitate, am început și un proiect cu acest aparat și am înregistrat anumite date. Acestea au fost interpretate și, în urma acestor rezultate obținute, am reușit să creăm acest proiect Neurolearn, cu care ne-am calificat la faza națională, în luna mai, la Constanța“.

Grigoriță Samuel: „Noi am făcut rost de acest aparat prin intermediul altui concurs – Youth Bank. Acest aparat este unul de ultimă generație, este în format foarte mic, îl pot transporta peste tot cu mine. Eu am mai văzut acest aparat în Elveția, într-u muzeu. M-am gândit că dacă acolo se poate, de ce nu și la noi. De acolo mi-a venit inspirația“

Mogoș Ionuț: „După o perioadă de timp ne-am gândit să aplicăm și la comuncări științifice acest aparat. În decurs de o lună am făcut diferite experimente cu el, iar concluziile ne-au ajutat să obținem rezultate bune la acest concurs, care ne-a atrimis și la faza națională“.

religie gimnaziu

Sucaciu Laura, profesor de religie: „Am bucuria profesională  de a-l avea pe elevul Dudan Mihai, ca reprezentat al județului Brașov la olimpiada națională de religie, care se va desfășura în perioada 1 – 5 mai la Oradea. Cheia succesului, în cazul lui, reprezintă lectura și pasiunea pentru citit, partea spirituală, ceea ce l-a condus la un rezultat minunat în cadrul olimpiadei, faza județeană. Eu îi urez succes, știu că va avea rezultate frumoase!“

Dudan Mihai: „La olimpiadă a fost frumos, subiectele au fost dificile, s-au axat pe cultură generală, trebuia să citim mult, să știm astfel de subiecte. Nu am emoții la olimpiada națională, știu că mă voi descurca“.

geografie

Postolache Nicolae, profesor de geografie: „Am avut bucuria de a avea un rezultat bun cu eleva Goga Daniela, clasa a XII-a E. Geografia este și materia de Bacalaureat, la alegere, iar Daniela și-a ales această materie. Este un demers destul de laborios, va susține și o probă practică, una teoretică, la Târgu Mureș. Eu îi urez succes, are un potențial foarte bun, sper să reușească să se mobilizeze, să obțină un rezultat bun și la faza națională“.

Goga Daniela: „Am participat pentru prima dată la olimpiada de geografie. Geografia, pentru mine, este o pasiune, îmi place mult natura, prin această olimpiadă am reușit să acumulez foarte multe informații despre acest domeniu și cultură generală. Subiectele au fost dificile la faza județeană, dar am reușit să obțin un rezultat bun“.

limba franceza

Grecu Lidia, profesor limba franceză: ,, elevul nostru, Cupu Darius Sebastian, a XII-a E, profil științe sociale, s-a calificat în acest an pentru a treia oară consecutiv la olimpiada națională de limba franceză, care se va desfășura în 24 – 26 aprilie la Bistrița. Secretul rețetei noastre de succes se bazează, în primul rând, pe zestrea genetică remarcabilă, pe pasiunea acestui elev pentru studiu, în general. Acest elev este unul de excepție, polivalent, excelează la toate materiile. Sigur, mai există și spiritul de competiție, pentru că practică cu multă pasiune și un sport, handbalul. Îi doresc mult succes în viitoare carieră, de avocat, și sper ca o parte din Facultatea de Drept să o desfășoare cu o bursă Erasmus în Franța, precum și acela de a obține un rezultat fruntaș la olimpiada națională“.

Darius Cupu: „Pentru mine olimpiada de franceză este deja o tradiție, particip a patra oară la faza județeană și pentru a treia oară la rând mi-am câștigat dreptul de a participa la faza națională. Această calificare mă bucură cu atât mai mult cu cât eu m-am pregătit mai mult pentru simulările de Bac, care aveau loc la două zile după olimpiadă. Sunt foarte bucuros de această calificare, având deja în spate experiența competiției de anii trecuți, având și cunoștințe despre ce se întâmplă acolo, sunt sigur că voi reuși să îmi depășesc performanțele anterioare și să obțin un loc mai bun anul acesta“.

istorie

Ioan Streza, profesor istorie: „Acum se împlinesc 100 de ani de când liceul nostru a fost creat în această locație, cu această ocazie consider că este oportun să reamintesc că istoria este o știință nobilă, pentru că nu abordează doar problematica deprinderilor și competențelor, ci este menită să creeze și caractere. Iar de 100 de ani școala naostră creează caractere care s-au evidențiat în toate domeniile științei și culturii românești. În acest an Andrei nu face altceva decât să sublinieze acest caracter al istoriei și al liceului nostru. Pot să spun că pentru mine a fost o onoare faptul că am reușit să colaborez atât de eficient cu Andrei. La nivelul olimpiadei, istoria ridică o serie de subtilități pe care Andrei le-a descoperit și le folosește. Pot spune că singurii lui competitori sunt tot colegii lui de la acest Colegiu“.

Savu Andrei Cristian: ,,Anul acesta particip, pentru a doua oară, la olimpiada de istorie. Dacă anul trecut mărturiseam, cu o urmă de mâhnire, că am reușit să obțin doar locul II la faza județeană, anul acesta pot spune cu bucurie că am reușit să urc încă o treaptă în ierarhia finală a acestui concurs, am reușit să mă calific pe primul loc. Cu nota 9.50 m-am calificat la faza națională, care va avea loc la Drobeta Turnu Severin, în 22 – 26 aprilie. Există anumite diferențe la structura subiectelor de la olimpiade și subiectele de la Bacalaureat. În timp ce la Bacalaureat există trei subiecte, la olimpiadă sunt doar două. Însă exercițiile de la olimpiade sunt acelea care valorifică cunoștințele acumulate în anii de liceu la discilina respectivă. Eu am reușit să acumuleze aceste cunoștințe, cu ajutorul profesorului Ioan Streza, sub a cărui îndrumare am reușit să obțin o eficientă înțelegere a fenomenelor istorice și aș vrea să îi mulțumesc pe această cale“.

sociologie

Ioana Orzea, profesor de sociologie: „Eu o reprezint pe eleva Roxana Mocanu care, și de această dată s-a calificat la etapa națională a olimpiadei, de data aceasta cu un rezultat extrem de bun, nota maximă la etapa județeană. Subiectele au fost extrem de dificile, cu atât mai mult este meritul ei. Roxana muncește foarte mult, este o fată extrem de ambițioasă. Am cunoscut-o în clasa a XI-a, a învățat lecție de lecție, jumătate din cărțile mele din bibliotecă legate de sociologie sunt la ea, cursurile mele din facultate, jumătate din ele le-a parcurs. Pregătirea ei este dincolo de programa școlară. Îi urez succes la etapa națională, sunt convinsă că anul acesta rezultatul ei va fi mult mai bun față de cel de anul trecut“.

Mocanu Roxana: ,,Eu m-am calificat pentru a doua oară la etapa națională de sociologie. La faza județeană am reușit să obțin o notă excepțională, la care nu mă așteptam, deși subiectele au fost destul de dificile, deoarece s-au legat mult de detalii. Pentru mine sociologia reprezintă o pasiune și mă ajută să înțeleg societatea și lumea în care trăim. Consider că studiul pe care îl fac în momentul de față este o bază în constituirea carierei mele viitoare“.

religie mogos

Ispas Georgia, clasa a X-a, olimpică la disciplina religie: ,,Participarea mea la olimpiadă este una care mă bucură foarte mult. Este pentru prima dată când particip și mă bucur de această oportunitate. Orice experiență ne conservă abilitatea de a fi optimiști, de a privi totul în alt mod. Consider că această olimpiadă combină foarte bine teoria cu spiritualitatea, lucru înțeles mult mai bine cu ajutorul domnului profesor“.

Remus Mogoș, profesor de religie: „Nu pot decât să fiu extrem de bucuros pentru rezultatele obținute în acest an aniversar pentru Colegiul nostru de toți elevii noștri. Avem un număr foarte mare de elevi participanți la fazele finale ale olimpiadelor. Și în special mă bucur pentru Georgia, trebuie să îi mulțumesc că mi-a dat șansa să colaborez cu ea. O felicit pentru munca pe care a depus-o, pentru dorința de a obține rezultate deosebite. Este un copil extraordinar, am reușit, într-un timp scurt, să formăm o echipă, iar rezultatele se văd“.

religie tarcuta

Filip Daniel, profesor de religie: ,,Lângă mine se află eleva Tărcuță Teodora, în clasa a IX-a A, care s-a calificat la faza națională de religie. Teodora face cinste Colegiului Național, am colaborat foarte bine. Am depus o muncă destul de mare, a fost foarte serioasă în pregătire, drept urmare s-a calificat cu nota 9.80 la faza națională, care va avea loc la Oradea în 5 mai“.

Teodora Tărcuță: ,,Anul acesta am participat pentru a doua oară la faza județeană – religie ortodoxă, unde am obținut 98 de puncte din 100. Nu mă așteptam la un asemenea rezultat, sper ca la faza națională mă voi întoarce cu un rezultat la fel de bun“.

limba romana

Maria Racu, profesor de limba română: „Sunt coordonatorul a două eleve deosebite, una este Miclea Antonia, elevă în clasa a X-a, cea de-a doua este Paula Butum, elevă în clasa a IX-a A. Sunt două eleve cu care mă mândresc, pentru că au un potențial extraordinar. Sunt pasionate de lectură și, în același timp, respectă ceea ce disciplina limba română impune – creativitate și inteligență. Sunt extrem de riguroasă în pregăirea lor și eu azi mă găsesc în ipostaza de a învăța de la elevele mele, pentru că ambele au mai fost calificate la această fază finală“.

Miclea Antonia: „Deși studiez la un profil real am ales să îmi urmez pasiunea și am reușit să am rezultate destul de bune. Olimpiada presupune și o oarecare presiune asupra noastră, ne luptăm cu cei mai buni dintre cei buni și nu putem să mergem nepregătite. Trebuie să dăm tot ce e mai bun din noi. Alături de doamna profesoară, cu siguranță vom forma o echipă cu care putem reprezenta cu mândrie județul și Colegiul nostru“.

Butum Paula: „M-am calificat pentru a doua oară consecutiv la etapa națională a olimpiadei de limba română. Inițial am ezitat să accept participarea, eu m-am calificat și la etapa națională de limba franceză. A fost o decizie dificilă, dar nu regret alegerea mea. Sper să fiu cea mai bună variantă a mea și să prezint un conținut cât mai interesant, să îmi exprim viziunea în cel mai bun mod posibil“.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.