Festivalul ,,La noi la Victoria veniţi” are loc duminică, 28 iulie. Ionuţ Fulea este cap de afiş


În continuarea zilelor oraşului, care se desfăşoară în primele două zile din ultimul weekend al lunii iulie, la Victoria va avea loc duminică, 28 iulie 2024, o nouă ediţie a Festivalului ,,La noi la Victoria veniţi”.

Anul acesta tema Festivalului va fi ,,Victoria înseamnă ACASĂ”. De altfel, inclusive numele Festivalului este o invitație de a veni acasă, acasă în oraşul natal.

,,Acasă nu e doar un loc, e emoție, sunt sentimente, amintiri, oameni și suflete. Acasă e dor, e locul unde sufletul își găsește liniștea. Acasă e acolo unde brațele celor dragi sunt mereu deschise, unde fiecare colțișor e încărcat de amintiri și povești construite de-a lungul timpului. E locul unde toți cei care sunt plecați se întorc cu drag. Acasă este un întreg univers în care simți că aparții unei comunități, te simți confortabil și în siguranță, unde poți visa și poți petrece clipe unice împreună cu familia și prietenii. Într-un cuvânt, vom încerca să facem o comunitate familială în spațiul public al orașului ADICĂ ACASĂ, vrem să refacem ,,sufrageria” de acasă pe stadion în aer liber, unde să invităm toți cetățenii orașului (copii, părinți, bunici și mai ales persoanele singure) să iasă din casă, să pună deoparte telefoanele, să închidă televizoarele, să vină și să petreacă timp de calitate împreună în compania muzicii, să socializeze, să redescopere vechi prietenii, să lege noi prietenii sau să se bucure pur și simplu unii de ceilalți, exact cum face o familie care se adună în jurul mesei din sufragerie”, spun organizatorii.

În cadrul Festivalului vor fi concerte, vor fi organizate ateliere pentru copii, părinți și  prieteni, o masă rotundă, precum și o expoziție foto-documentar cu imagini vechi și noi surprinse de-a lungul timpului în oraș și împrejurimi.

Pe scenă vor urca interpreţi şi ansambluri de muzică populară, după cum urmează: Ionuţ Fulea, grupul Cetină de brad, Ansamlul Cindrelul – Junii Sibiului, Mihai Teacă, Geanina Gavrilă, Răzvan Năstăsescu, Camelia Cosma Stoiţa.

Acest festival este finanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Festivalul a ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie.

 

Foto deschidere: La noi la Victoria veniţi – 2023 (arhivă Salut Făgăraş)

 

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.