FOTO | Mii de vizitatori, ca-n vremurile bune, la Festivalul Narciselor de la Vad!


Mii de turiști au fost atrași duminică, 15 mai, de frumoasele narcise din pădurea Vadului. Totul cu ocazia celei de-a XX-a ediție a Festivalului Narciselor. Bineînțeles, în centrul atenției au fost narcisele, însă turiștii au putut doar să le admire.

În anii anteriori, acest festival se desfăşura în vecinătatea sărbătorii ,,Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elema” (21 mai), însă de data aceasta oficialităţile au luat decizia să mute evenimentul în prima parte a lunii mai, pentru că acum se găsesc mai multe narcise înflorite.

Cristinel Paltin, primar comuna Șercaia

,,Întotdeauna ne-am pregătit pentru această sărbătoare, însă acum, parcă, mai mult ca oricând. Iar acum ne-a ajutat și timpul, a fost o zi extrem de frumoasă. Anul acesta am dorit să promovăm doar folclorul din Țara Făgărașului. Sper ca toată lumea s-a simțit bine și mai sper, atât timp cât mai pot să îl pregătesc, să îi determin pe oamenii care vor intra în proprietatea unor poieni cu narcise de aici din Vad, să ia model de la cele 7 hectare ale Primăriei Șercaia. S-a lucrat în tot acest timp pentru poienile aflate în administrarea Primăriei Șercaia. Sperăm ca această poiană să redevină ce a fost odată. Să spunem acum că avem o multitudine de narcise pe mp e utopie. Nu  mai avem narcise nici pe 390 de hectare, dar avem speranță că putem ajunge înapoi acolo. Să ne țină bunul Dumnezeu sănătoși și să dăm imboldul care trebuie celor care vin după noi”, a declarat primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin.

Festivalul Narciselor a fost cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Șerban Tudorică, vicepreședinte CJ Brașov

,,La nivel de Consiliu Județean Brașov contribuim la mai multe evenimente culturale. Vorbim de un grant de finanțări, pentru tot ce înseamnă evenimente culturale în județ. Acest festival se bucură de o mare susținere din partea Consiliului Județean Brașov, iar lumea este interesată, așa cum se și vede, să vină într-un astfel de cadru minunat. Țara Făgărașului merită să fie susținută de Consiliul Județean Brașov și o facem prin diferite mijloace, nu doar culturale, inclusiv partea de drujmuri județene. Vrem să deschidem și alte șantiere de infrastructură aici”, a spus și Șerban Todorică-Constantin, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov.

Programul artistic a început la ora 13.00, iar pe scenă au urcat ansambluri de muzică populară și cântăreți de muzică populară din Țara Făgărașului. Pentru că este o arie protejată, culesul narciselor a fost interzis, însă oamenii au putut admira florile, s-au plimbat şi s-au bucurat de spectacolul pregătit de Primăria Şercaia.

Festivalul Narciselor se organizează de fiecare dată doar pe cele 7 ha ale comunei.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.