(FOTO) O făgărășeancă a stat o oră și jumătate pentru a vota la o secție de lângă Paris


paris votMulți dintre concetățenii noștri plecați în străinătate s-au trezit încă de dimineață pentru a a se prezenta la urne. Nu mare le-a fost, însă, mirarea, când s-au văzut nevoiți să stea la cozi uriașe numai pentru a-și exercita dreptul la vot.

paris vot1Am vorbit cu o făgărășeancă stabilită de mulți ani în Franța, Andreea Batany Costea, care ne-a spus că a stat o oră și jumătate la rând pentru a vota la o secție de votare de la periferia Parisului. Era împreună cu finul ei, astfel că oamenii îi lăsau pe cei cu copii în față.

paris vot2,,Am stat o oră și jumătate la coadă. Eram cu un copil. Pe cei cu copii ne-au mai lăsat în față. Sunt cinci cabine și 5 sau 6 ștampile. Când am plecat eu de la vot, la ora 13.00, coada se întindea pe o distanță de un km. Mulți oameni erau de azi-dimineață, de la 8 sau 9 la coadă. Eu am votat pentru o nouă Românie, cu care să ne mândrim în Europa. Pentru un sistem judiciar modernizat și neîntinat de influența partidelor politice“, ne-a povestit Andreea  Batany Costea, o făgărășeancă stabilită în Paris.

paris vot3Tot ea ne-a povestit că experiența a fost una bună, însă imediat după ce a plecat spiritele s-au încins.

,,Se pare că a fost răzmeriță după ce am plecat noi. Coada era uriașă. Oamenii scandau ,,hoții, hoții” și ,,vrem să votăm”. Cei din organizarea alegerilor erau foarte disprețuitori. Și neatenți. Dacă voiai să votezi de două ori, ai fi putut, pentru că se și încurcau la liste. Vorbesc strict de secția din le Blanc Mesnil, lângă Paris“, ne-a mai mărturisit făgărășeanca.

(Alina ROMAN)


One thought on “(FOTO) O făgărășeancă a stat o oră și jumătate pentru a vota la o secție de lângă Paris

  1. Simona

    Nu e singura Fagaraseanca! Noi Romanii din londra am stat 4 ore si nici nu am votat. Suntem umiliti de propria tara. Rusine!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.