Peste 200 de cadre didactice din Făgăraș, Țara Făgărașului și județul Brașov au participat, sâmbătă, la a doua ediție a simpozionului ,,Facilitarea învățării prin tehnologii educaționale moderne’’.
Evenimentul a avut loc în sala de festivități a Colegiului Național ,,Radu Negru’’, iar ideea principală a simpozionului a fost importanța tehnologiei moderne și cum poate fi ea aplicată în sala de clasă.
,,Suntem prezenți la simpozionul care se referă la facilitarea învățării prin educație tehnologică, prin tehnoogii moderne. Este a doua ediție a acestui simpozion, bucuria noastră este mare pentru că ne revedem dascăli din zona Brașovului și din zona Făgăraș. Încercăm să ne dăm seama cât de importantă este tehnologia modernă. Este vorba despre o conferință, sunt și prezentări de materiale de educație tehnologică modernă, tehnologii moderne, schimburi de experiență, împărtășiri de activități, lecții’’, a declarat prof. Mihaela Zugravu, inspector școlar pentru învățământul primar.
La simpozion au fost cadre didactice atât din învățământul primar și gimnazial, cât și liceal, din toată Țara Făgărașului și nu numai. Coordonator al proiectului este învățător Angelica Negrea.
,,Organizăm în cadrul Colegiului Național Radu Negru cea de-a doua ediție a simpozionului didactic ,,Facilitatea învățării prin tehnologii educaționale moderne’’. Este o activitate de suport didactic și metodic pentru cadrele didactice din Făgăraș și Țara Făgărașului. Avem înscriși la această ediție un număr de 200 de cadre didactice’’, a declarat Angelica Negrea, profesor învățământul primar la Colegiul Național Radu Negru, coordonator al acestui proiect.
Prima ediție a acestui simpozion a avut loc în 2019.
,,Este a doua ediție cu prezență fizică. Acest simpozion a fost inaugurat în 2019 sub denumirea ,,Facilitarea învățării prin tehnologii educaționale moderne’’. Pe perioada pandemiei am avut și două ediții online, deci putem spune că este a patra ediție. Ne bucurăm, iată, într-o zi de sâmbătă, o comunitate frumoasă de oameni care își doresc să se formeze continuu, vorbim de 200 de persoane, se conectează cu Capitala, cu judeul Brașov, cu județul Sibiu și, prin formatorii pe care îi avem acum prezenți la întâlnire, și cu toată țara. Este un sentiment de împlinire, am ajuns la o continuitate a spiritului de echipă și, după cum vedeți, fiecare dintre noi ne cunoaștem atribuția și sarcina pe care le avem pentru a putea organiza un simpozion de o asemenea anvergură. Nu e puțin lucru, impactul este, într-adevăr, educațional, dar este și social și pentru comunitate. La acest simpozion au venit cadre didactice din toată Țara Făgărașului, dar și din județul Brașov. Este o reușită a unei munci de echipă, am dat curs și am susținut o idee cu care a venit, în 2019, învățătoarea Negrea Angelica, care a crescut și a atins și partea de sustenabilitate, și partea de impact. A fost un simpozion vizionar în 2019, noi pe atunci vorbeam de tehnologii moderne, iar apoi în 20200 intram în online. Iată, am fost și vizionari din acest punct de vedere, intuind ceea ce ne poate aștepta. Un profesor bine format, care este echilibrat, va putea să transmită aceeași stare și elevilor. Iar noi asta ne dorim, elevi bine pregătiți’’, a declarat prof. Maria Racu, directorul Colegiului Național ,,Radu Negru’’.
La întâlnire au fost prezente peste 200 de cadre didactice din Țara Făgărașului și din întreg județul Brașov.
(Alina ROMAN)