FOTO | Trei zile de distracție, la Zilele orașului Victoria


Distractie maximă, muzică bună si artisti de top. De asta au avut parte victorenii care au participat la evenimentele organizate în acest sfârșit de săptămână la Victoria.

Două mari evenimente au avut loc în orașul Victoria în acest sfârșit de săptămână. Este vorba despre ,,Zilele orașului Victoria” și ,,La noi la Victoria, veniți”. Ultimul dintre ele fiind un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Camelia Bertea, primar orașul Victoria

Spectacol, distracție și multă voie bună atât sâmbătă, 4 septembrie, cât și duminică, 5 septembrie. Pe scena amplasată pe stadionul din localitate au urcat cântăreți de top, atât ai muzicii pop și folk, cât și ai muzicii populare, din România. Printre aceștia s-au numărat Maria Gheorghiu, Edward Sanda, Vunk, Mihai Teacă, Ansamblul Cindrelul-Junii Sibiului sau Sebastian Emanuel Stan.

,,Este pentru prima dată când organizăm Zilele orașului Victoria pe stadion. De acum toate evenimentele culturale se vor desfășura aici. Pentru că mi se pare un mediu propice, este în aer liber, spațiu extrem de larg. Nu este bine să organizăm astfel de evenimente în centrul urbei, să închidem străzile și să deranjăm oamenii. În acest an, pe lângă cele trei zile, avem și o premieră de teatru. Am introdus și o activitate culturală, este vorba despre piesa de teatru ,,Cafeneaua domnului ministru”, aici unde îl avem invitat pe actorul Constantin Cotimanis, luni, de la ora 19.00”, a declarat primarul orașului Victoria, Camelia Bertea.

Chiar dacă victorenii nu au mai avut parte de foc de artificii în acest an, edilul s-a gândit că banii pentru acest lucru vor putea fi folosiți mult mai bine în altă parte. Așa că au fost achiziționate peste 200 de pachete pentru toți copilașii care au participat la concursurile organizate în cadrul acestor evenimente. ,,În acest an am hotărât să nu mai facem focul clasic de artificii. De toți banii economisiți am făcut pachete copiilor, au fost făcute peste 200 de pachete cu dulciuri, șepci, tricouri, și au fost date tuturor copiilor care au participat la competițiile de fotbal, handbal, mașinuțe, alergat în saci, orientare turistică. Considerăm că banii au fost folosiți mai cu folos așa. Tot cu acești bani am cumpărat diplome, medalii, cupe pentru toți participanții la concursuri”, a mai declarat primarul Camelia Bertea.

Dacă pentru Zilele orașului Victoria au fost invitați artiști ai muzicii pop și populare, pentru evenimentul ,,La noi la Victoria, veniți” au fost invitați artiști ai muzicii folk. ,,În cadrul acestor evenimente ne-am gândit la toate categoriile de vârstă. Pentru tineret l-am adus pe Edward Sanda, a avut o trecere extraordinară la public, el a cântat sâmbătă seara. Tot pentru seara de sâmbătă ne-am gândit și la publicul de peste 35 de ani, așa că i-am invitat pe cei de la Vunk. De asemenea, împreună cu Consiliul Județean Brașov, am organizat și Festivalul ,,La noi la Victoria veniți” iar aici am adus artiști ai muzicii folk, tot sâmbătă seara. Iar pentru cei care iubesc folclorul am dedicat seara de duminică, aici unde am avut mai mulți invitați de seamă”, a mai spus Camelia Bertea.

Întrucât evenimentele au fost adaptate condiţiilor de siguranţă şi de igienă impuse de contextul actual, organizatorii au permis accesul doar producătorilor și comercianților din orașul Victoria. ,,Nu am gândit ca acest eveniment să fie unul de mare amploare în acest an, tocmai de aceea am restricționat accesul producătorilor și comercianților, la acest eveniment au fost prezenți doar comercianți din Victoria, dar și Asociația din Cârțișoara, cu care suntem parteneri. Domnul Laurențiu Dorovici este un bun colaborator și prieten de-al nostru, acum membrii asociației au venit la noi cu produse tradiționale și diverse ateliere. Ceilalți producători care au mici standuri sunt doar din Victoria. Mi se pare absolut normal să îi promovăm pe ei, pentru că acești producători sunt cei care plătesc impozitele și taxele. Victorenii abia au așteptat Zilele orașului Victoria, au venit în număr foarte mare. Sperăm să mai repetăm evenimente de acest gen”, a mai declarat edilul.

Astăzi, în a treia zi din cadrul Zilele orașului Victoria, de la ora 19.00, la Casa de Cultură victorenii sunt așteptați la piesa de teatru ,,Cafeaua domnului ministru’’.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.