FOTO | Weekend de neuitat pentru mai mulți elevi din Făgăraș! Pe cărări de munte, alături de Asociația Montană Carpați


  • Mai mulți elevi din Făgăraș, clasele a II-a și a IV-a, au petrecut o zi de neuitat pe cărări de munte, alături de reprezentanții Asociației Montane Carpați.

Sâmbătă, 13 mai și duminică, 14 mai, elevii mai multor clase a II-a și a IV-a din Făgăraș, au fost inițiați în explorarea și orientarea montană. Aceștia au urcat până la cabana Sâmbăta, alături de doamnele învățătoare, dar și de voluntarii Asociației Montane Carpați și specialiștii Salvamont Brașov. Au primit multe sfaturi utile și au fost receptivi, atenți, dornici să descopere la pas Munții Făgărașului.

Sâmbătă, elevii unei clase a II-a și a unei clase a IV-a au mers pe cărări de munte.

,,Puterea cuvântului „împreună” ne-a ajutat să facem față pietrelor alunecoase, zăpezii care nu se dă dusă și rucsacului pe care nu-l mai cară mama sau tata. Ne-am bazat pe responsabilizare și respect – valori pe care le-am prins cu drag la butonieră, asemeni unor flori de colț (din ce în ce mai rare). Cum a fost? O zi pentru minte și suflet, cu prieteni vechi și noi, o zi la… înălțime. Azi (nrn sâmbătă, 13 mai a.c.), 25 de copii au luat contact cu muntele și regulile drumeției organizate, beneficiind de multe sfaturi utile și din partea specialiștilor Salvamont Brașov care sunt alături de noi la fiecare atelier de educație montană. Echipă mare de copii, echipă mare și a noastră, completată minunat de prezența unor voluntari super faini și dedicați: Ioana, Alina și Adina. Multumim de suport și vă mai așteptăm cu drag alături de noi! Programul Copiii Munților 2023 este susținut de: Rondocarton – Rondo Offset, DEMGY Fagaras, Sacred Dacie, Alphaville Arena A&V Soluțions, Fundația Comunitară Țara Făgărașului’’, au scris reprezentanții AMC pe o rețea de socializare.

Duminică, 14 mai, a venit rândul altor 30 de elevi să se conecteze cu natura și să urce până la Cabana Sâmbăta.

La finalul drumeției, toți copilașii au primit diplome din partea organizatorilor.

Cu siguranță astfel de evenimente vor mai avea loc și în perioada următoare, spun reprezentanții Asociației Montane Făgăraș.

(Alina ROMAN)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.