Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează un nou fond de finanțare, în domeniul proiectelor educaționale


Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) lansează Fondul UnionOțel – viitor pentru educație în Țara Făgărașului dedicat ONG-urilor, unităților școlare și cadrelor didactice din Țara Făgărașului.

Fondul de finanțare UnionOțel – viitor pentru educație în Țara Făgărașului, susținut de compania UnionOțel, vizează finanțarea proiectelor educaționale dezvoltate de către organizații non-guvernamentale, unități școlare, instituții publice și/sau cadre didactice, în beneficiul tinerilor din comunitățile din Țara Făgărașului. Dezvoltarea și lansarea acestui nou fond se înscriu între prioritățile de intervenție în comunitate ale FCTF, care își propune „creșterea capacității comunității de a oferi șanse egale tuturor, de a promova inovația și gândirea critică, responsabilitatea socială, tehnologia și dezvoltarea personală și profesională”.

Fondul UnionOțel – viitor pentru educație în Țara Făgărașului cuprinde două arii de finanțare: (1) granturi sub formă de finanțări nerambursabile, pe baza unui concurs de proiecte, pentru organizații non-guvernamentale, unități școlare sau instituții publice (biblioteci, muzee, cluburi de elevi) din Țara Făgărașului și (2) burse pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice care profesează la oricare dintre unitățile de învățământ aflate pe teritoriul Țării Făgărașului.

Valoare totală a fondului este de 385.000 de lei, 335.000 de lei fiind alocați pentru granturi, iar 50.000 de lei fiind alocați pentru burse pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și granturi pentru implementarea unui proiect educațional după finalizarea sesiunii de perfecționare.

Bugetul unui proiect va fi de 10.000 de lei (min) – 70.000 de lei (max). Perioada de implementare a proiectelor este 10 mai 2023 – 29 februarie 2024.

DESPRE FONDUL DE FINANȚARE UNIONOȚEL – VIITOR PENTRU EDUCAȚIA ÎN ȚARA FĂGĂRAȘULUI – CINE ȘI CUM POATE APLICA?

Pentru organizații non-guvernamentale, unități de învățământ și/sau instituții publice FCTF își propune să susțină acele proiecte care vizează:

  • infrastructura școlară de bază,

  • infrastructura digitală / STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică),

  • infrastructura pentru sport (dotări),

  • meșteșuguri și meserii,

  • abilități practice / vocaționale.

FCTF caută proiecte sustenabile care pot deveni programe de lungă durată, replicabile, menite să dezvolte abilitățile elevilor și care să contribuie la reducerea analfabetismului funcțional. FCTF își propune să construiască o comunitate de adulți implicați civic și să dezvolte sentimentul de apartenență la comunitate prin implicarea lor în activități de voluntariat, să contribuie la incluziunea copiilor care provin din medii defavorizate sau cu probleme speciale și să stimuleze încheierea de parteneriate între diverse instituții locale.

Pentru cadrele didactice (din ciclul primar, gimnazial, liceal sau din școli speciale), FCTF oferă 5 burse în valoare de 5.000 de lei și granturi pentru câștigătorii burselor pentru a implementa un proiect educațional după finalizarea sesiunii de perfecționare. Fiecare grant are o valoare de 5.000 de lei.

FCTF caută cadre didactice care profesează în Țara Făgărașului – comunele: Beclean, Bunești, Cața, Cincu, Comăna, Drăguș, Dumbrăvița, Făgăraș, Hârseni, Hoghiz, Homorod, Jibert, Lisa, Mândra, Părău, Poiana Mărului, Racoș de Sus, Recea, Sâmbăta, Șercaia, Șinca, Șinca Nouă, Șoarș, Ticușu, Ucea, Ungra, Victoria, Viștea, Voila și Zărnești.

Pentru detalii despre calendarul și procesul de aplicare pentru fiecare dintre cele două arii de intervenție vizitați pagina web https://unionotel.fundatiactf.ro/. Pentru mai multe detalii despre Fondul UnionOțel – viitor pentru educație în Țara Făgărașului, vă invităm să luați legătura cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului la adresa de email office@fundatiactf.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.