„Generația Marii Uniri Frații Alexandru și Ioan Lapedatu“ – expoziție la Cetate


expozitie cetate 27 martieMuzeul Țării Făgărașului „Valer Literat“ va vernisa o expoziție cu ocazia Centenarului. „Generația Marii Uniri Frații Alexandru și Ioan Lapedatu“  se înscrie în seria evenimentelor dedicate Centenatului și aduce în fața publicului vizitator destinele a doi frați, cu origini în sudul Transilvaniei. Unul din cei doi frați a fost președintele Academiei Române și ministru în Perioada Interbelică, iar al doilea – guvernator al Băncii Naționale și membru corespondent al Academiei Române, amândoi jucând un rol important în modernizarea României Interbelice.

Expoziția cuprinde tablouri din colecția familiei și din colecția profesor univ. Ioan Opriș și sunt tablouri care îi înfățișează pe cei doi, icoane pe sticlă, țesături, medalii primite de cei doi frați în timpul existenței lor. Ei au o legătură specială cu Țara Făgărașului, cu prietenia pe care au avut-o cu Ștefan Boeriu din Vad. Cei doi frați au efectuat vizite în Țara Făgărașului, la casa din Vad a lui Ștefan Boeriu. Au vizitat și Poiana Narciselor, de care au rămas impresionați“, ne-a spus Elena Băjenaru, director Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat“

Vernisajul va avea loc marți, 27 martie, de la ora 13.00, iar publicul o va putea vizita pe circuitul expozițional până la jumătatea lunii mai.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.