Greva din Educație continuă. Nou protest cu 20.000 de persoane, anunțat pentru sfârșitul săptămânii în București


La marșul anunțat pentru sfârșitul acestei săptămâni sunt așteptați să participe 20.000 de angajați din învățământ.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret, Marius Nistor a anunţat un nou protest al reprezentanţilor din educaţie, care va avea loc joi sau vineri în București. Marius Nistor anunță că s-a depus o solicitare pentru acţiuni de protest la sfârșitul acestei săptămâni. Marșul din București va avea loc joi sau vineri, în funcție de cum va aproba Primăria Capitalei.

El a declarat că 20.000 de persoane vor ieşi în stradă. Despre procentul cadrelor didactice aflate în grevă, Marius Nistor a spus că Ministerul se raportează la total salariaţi. Conform liderului de sindicat, până în prezent s-au retras din grevă 15.000 de persoane.

Procentul este nesemnificativ şi nu influenţează legalitatea acestei acţiuni de protest, susține Marius Nistor. Întrebat dacă se va ajunge la amânarea examenelor, Marius Nistor a spus: „Nu ştiu. În momentul de faţă nu am ajuns în faza în care putem vorbi de amânarea examenelor, dar cu cât se lungeşte acest conflict de muncă, există şi acest risc”.

Despre suspendarea grevei doar pe perioada examenelor, Nistor a arătat că Ministerul Educaţiei poate propune asta, dar decizia este strict a cadrelor didactice.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.