Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac se deschide astăzi. Administratorii se așteaptă ca cei mai mulți turiști să fie britanici  


Începând de joi, 22 decembrie, cel mai nou Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac îşi aşteaptă vizitatorii şi oaspeţii, anunță organizatorii, informează News.ro. Temperatura din interiorul Hotelului de Gheaţă este cuprinsă între -1 şi 2 grade Celsius.
În prezent, hotelul dispune de 10 camere, iar tema din acest sezon a hotelului de gheață este „Europa”, ceea ce înseamnă că fiecare cameră poartă numele unei mari capitale europene. Potrivit organizatorilor, Londra, Amsterdam, Lisabona, Dublin, Bucureşti, Paris, Roma, Atena, Berlin şi Madrid sunt pregătite pentru a găzdui primii oaspeţi, iar restaurantul şi barul din interiorul hotelului au oferte de meniuri speciale şi promit vizitatorilor servicii şi produse de calitate superioară, astfel încât experienţa trăită aici să fie cu adevărat unică, memorabilă. Primii turişti ce îşi vor petrece noaptea la „Europa – Hotelul de Gheaţă” sunt clienţi ai companiei de turism britanice care colaborează de foarte mulţi ani cu „Hotel of Ice Bâlea Lac”. De altfel, se preconizează că şi în această iarnă majoritatea oaspeţilor care se vor caza aici vin din Marea Britanie.
Inaugurarea oficială a Hotelului de Gheaţă este programată pentru luna ianuarie, după ce va fi ridicată şi Biserica de Gheaţă. Hotelul a fost ridicat într-o lună

Cel de-al şaisprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost ridicat în mai bine de o lună, în condiţii meteorologice dificile, chiar şi pe timp de noapte. La realizarea acestei construcţii s-au folosit zăpada adunată din căldarea lacului Bâlea, „mortarul” compus din zăpadă şi apă, precum şi cărămizile de gheaţă tăiate din calota lacului glaciar.

De asemenea, decorul şi „mobilierul” interior (paturi, noptiere, fotolii, mese şi scaune etc.) sunt realizate din gheaţă. Fiecare cameră a Hotelului de Gheaţă are intrare separată, iar uşa este reprezentată de o draperie izotermă. Pentru a nu simţi frigul, cei ce se vor caza aici vor dormi pe saltele clasice, aşezate pe paturile de gheaţă şi se vor încălzi în saci de dormit speciali sau cu ajutorul păturilor şi blănurilor de oaie. Temperatura din interiorul Hotelului de Gheaţă este între -1 şi 2 grade Celsius.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.