Hoțul care a fost surprins în noaptea de Revelion în timp ce fura mai multe bunuri dintr-o societate comercială, a fost reținut de polițiștii făgărășeni, însă pus sub control judiciar de procurori


Un hoţ care dădea o spargere în prima zi a acestui an a avut ghinionul să fie prins de un om al legii, care se întorcea acasă de la focul de artificii din oraş.

Hoţul se gândea probabil că nimeni nu are grija magazinelor în noaptea dintre ani, că oamenii sunt la petreceri şi şi-a forţat norocul într-un magazin de ochelari. În timpul acela, imediat ce se încheiase focul de artificii organizat în Făgăraș, sergentul major Constantinescu Tiberiu se întorcea cu familia spre casă, când a observat că vitrina unui magazin de optică medicală este spartă. S-a apropiat să vadă mai bine ce se întâmplă și nu mică i-a fost mirarea când a observat un bărbat înăuntru care sustrăgea ochelarii expuși în vitrină.

Jandarmul l-a somat pe bărbatul aflat înăuntru, care la auzul somației a început sa fugă. Sportiv de performanță, jandarmul a pornit în urmărirea lui și după numai 50 de metri a reușit prinderea și imobilizarea bărbatului. A solicitat forțe în sprijin prin sistemul unic de apeluri de urgență 112, ulterior bărbatul fiind predat colegilor polițiști sosiți la fața locului.

Acum, polițiștii făgărășeni l-au reținut pe individ, însă procurorii l-au plasat sub control judiciar timp de 60 de zile.

,,Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Făgăraș efectuează acte de cercetare penală, care vizează un bărbat de 36 de ani, suspect pentru mai multe infracțiuni de furt, săvârșite pe raza municipiului Făgăraș. Astfel, la data de 01.01.2023, în jurul orei 00.10, un bărbat în vârstă de 36 de ani, care locuia fără forme legale în municipiul Făgăraș a spart vitrina unui magazin, de unde a sustras mai multe bunuri, iar pe baza activităților investigative, desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale (BIC) Făgăraș, s-a descoperit și probat activitatea infracțională a bărbatului, acesta stabilindu-se ca ar fi autorul a mai multor infracțiuni de furt din spații comerciale, săvârșite în cursul anului 2022. Prin ordonanța organelor de cercetare penală s-a dispus reținerea bărbatului, cunoscut cu antecedente penale, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov. De asemenea, a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Fagaras, care a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 06.01.2023”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Brașov.

Cauza este cercetată în dosarul de urmărire penală, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt”, sub instrumentarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.