În premieră, ediţia Bikeathon de anul acesta se mută pe stadion


De 10 ani Făgăraşul găzduieşte unul dintre cele mai mari concursuri de biciclete din zonă.

Bikeathon este cel mai important concurs de biciclete din Ţara Făgăraşului şi are un substrat umanitar, adică atât competitorii, cât şi susţinătorii lor strâng fonduri pentru proiecte şi cauze din zona noastră. Modelul acestui concurs îl reprezintă un maraton din Londra, care este cel mai mare eveniment de atragere de fonduri din lume.

 

Zeci de voluntari angrenaţi de Fundaţia Culturală Ţara Făgăraşului, organizatoarea concursului, lucrează ca acest eveniment întins pe un weekened întreg să poată fi dus la capăt.

Sute de participanţi se înscriu la fiecare ediţie. Jumătate din taxa de înscriere merge către proiectul înscris în concurs pentru care a optat concurentul, iar jumătate către costurile de organizare. În ce priveşte susţinerile, 95% din fiecare susţinere se duce către proiect, 5% pentru organizare.

Organizatorii au anunţat că, în premieră, ediţia cu numărul 10 a cpncursului se va muta pe stadionul din parcul Regina Maria. Astfel, plecarea se va face de pe stadion, unde vor fi organizate și cursele copiilor.

,,Colegii noștri din echipa de organizare merg zilnic pe trasee, se întâlnesc cu autoritățile locale pentru a ne oferi mai multe detalii privind fiecare cursă în parte, câte ture de stadion se vor realiza și numărul de km pe site-ul oficial”, anunţă organizatorii concursului. Până acum, toate cele 9 ediţii Bikeathon s-au ţinut sau au avut plecare din zona Cetăţii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.