Încă un bazin de apă se va construi în comuna Șercaia. Va deservi satul Vad


  • O lucrare de 1,5 milioane de euro este pe cale să prindă viață, la Șercaia.

Primar Cristinel Paltin

Probabil una din cele mai importante investiții din comuna Șercaia este pe cale să devină realitate, în comuna Șercaia. Este vorba despre introducerea rețelei de apă și canalizare. După multe impedimente și probleme, până la finalul lunii august, această invesitție ar trebui să  fie finalizată.

Cele mai mari probleme au fost, pe parcursul anilor, la Vad, acolo unde cu greu a fost găsită apă. Edilul comunei Șercaia, Cristinel Paltin, spune că la Vad se va construi un al doilea bazin cu apă ce va deservi doar satul Vad.

Vad

,,Am semnat toate actele, am făcut forajele, am găsit și apă. Se lucrează, toată iarna s-a lucrat. Se lucrează la gospodărirea de apă, apa se duce la bazinul de apă, unde se va construi al doilea bazin de apă, lângă cel existent, care va deservi satul Vad. Apoi, să facem strada principală în Vad, hidraulica la căminele care au fost executate, apoi să purcedem la recepție. Îmi e greu să cred că voi termina, dar nici nu mă gândesc că va fi altfel. E foarte greu, dar cred că îl vom finaliza”, a declarat primarul conunei Șercaia, Cristinel Paltin.

Pentru sistemul de alimentare cu apă potabilă şi cel de canalizare de la Vad, Primăria Şercaia a obţinut fonduri prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). 9 firme s-au ,,luptat” în trecut să ia această lucrare, câştigătoarea licitaţiei fiind o societate din Braşov. Investiţia este de circa 1,5 milioane de euro.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.