Medicii de familie din Ţara Făgăraşului au nevoie de peste 4.800 de vaccinuri


DSP Braşov primeşte joi, 17 octombrie, a doua tranşă de doze de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii. O primă tranşă a fost deja repartizată, cu circa două săptămâni în urmă, personalului medical din spitalele judeţului.

La Făgăraş s-au distribuit 80 de doze pentru spital, în prima tranşă, dar necesarul numai la unitatea spitalicească este de 251 de vaccinuri.

Anca Bâtiu, purtător de cuvânt DSP Braşov

,,Astăzi cei de la DSP Braşov au plecat la Bucureşti să aducă o nouă serie de vaccinuri. Necesarul pentru tot judeţul este de 12.880 de doze. În ce priveşte zona Făgăraşului, la spitalul municipal s-au distribuit în prima etapă 80 de doze, dar necesarul de aici este de 251. Pentru medicii de familie din Făgăraş, Rupea şi Victoria necesarul este de 4.830 de doze”, a declarat Anca Bâtiu, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.

Distribuirea vaccinurilor către cabinetele medicale din Făgăraş, Rupea şi Victoria va avea loc în perioada următoare, după preluarea acestora de la Braşov de către DSP Făgăraş.

Una dintre cele mai frecvente afecţiuni virale în sezonul rece este gripa, o infecţie aparent banală, dar care poate fi însoţită de numeroase complicaţii. De aceea este prudent să se vaccineze cel puţin persoanele cu risc crescut: vârstnici (peste 65 de ani), copii (peste 6 luni), bolnavi cronici, gravide cu risc crescut de a contrcta infectia, personalul medical sau care lucrează în colectivităţi de copii sau instituţii de îngrijire (creşe, grădinite, şcoli, aziluri de bătrâni, spitale, policlinici etc.).

Dacă nu sunteţi într-una din aceste categorii de risc, puteţi cumpăra vaccinul de la farmacie. Unităţile farmaceutice din zona noastră vând vaccinul antigripal cu puţin peste 50 de lei. Dozele gratuite de la stat sunt puţine şi se alocă persoanelor aflate în categoriile de risc.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.