Mesaj RO-ALERT transmis cu privire la existenţa unui urs pe raza localităţii Sebeș. Ursul a intrat azi-noapte într-o gospodărie din Copăcel


  • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brașov a transmis, azi noapte, un mesaj de avertizare locuitorilor din comuna Hârseni prin sistemul RO-ALERT cu privire la existenţa unui urs pe raza localităţii Sebeș.

Azi-noapte, la ora 23.50, mai mulți locuitori din comuna Hârseni au primit un mesaj tip RO-ALERT cu privire la semnalarea unui urs pe raza localității Sebeș. ,,Atenție, a fost semnalată prezența unui urs în satul Sebeș. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă, dacă nu este absolut necesară. ISU Brașov”, a fost mesajul transmis de autoritățile de la Brașov.

Nu se știe dacă ar fi vorba de același urs, însă o gospodărie din satul Copăcel a fost vizitată de un urs, azi-noapte. Iar proprietarii au observat acest lucru de dimineață, atunci când au văzut și pagubele lăsate de animal.

,,Am primit mesajul Ro-alert azi-noapte, m-am și speriat. Nu este pentru prima dată când vine ursul la noi în comună. Chiar azi-dimineață am vorbit cu un vecin din Copăcel și mi-a zis că i-a intrat ursul în grădină și i-a rupt gardul. De data asta la noi în grădină nu a intrat. Nu știm dacă e vorba de același urs care a fost văzut în Sebeș azi-noapte sau e altul. Ne este foarte frică să mai ieșim prin grădini”, a spus o localnică din satul Copăcel.

Oamenii din comuna Hârseni s-au plâns în ultima perioadă de apariția urșilor în curțile și grădinile acestora.

(Alina ROMAN)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.