Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă 10 creșe. Una va fi construită la Victoria


Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă 10 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul guvernamental de construire de creșe ”Sfânta Ana”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Cu aceste unități de învățământ antepreșcolar, Ministerul Dezvoltării finanțează, până în prezent, un total de 228 de creșe, dintre care una a fost deja predată autorităților locale, la sfârșitul anului trecut, la Fălticeni.

Astfel, în localitățile Valea Lupului (jud. Iași) și Adjud (jud. Vrancea), va fi construită câte o creșă mare (fiecare cu o capacitate de 110 copii), în Victoria (jud. Brașov) va fi construită o creșă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii), iar câte o creșă mică (pentru câte 40 de antepreșcolari) va fi finanțată în Ighiu (jud. Alba), Văleni-Podgoria (jud. Argeș), Sălard (jud. Bihor), Drăgăești-Ungureni (jud. Dâmbovița), Sabasa (jud. Neamț), Poiana Stampei (jud. Suceava) și municipiul Satu Mare.

”Prin construcția acestor 10 creșe, creăm 570 de noi locuri pentru copiii din aceste localități”, a precizat ministrul dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării construiește creșe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării.

În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creșe, prin care vor crește semnificativ locurile din creșele de stat. Creșele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităților publice locale și care va diminua timpul necesar construcției.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.