O stație de biogaz va fi pusă în funcțiune în comuna Ucea și va funcționa cu deșeuri de la animale


O firmă cu sediul în judeţul Bacău, Waste Energy Trading SRL, are în plan să pună în funcţiune Staţia de Biogaz din satul Ucea de Jos, unitate pe care a cumpărat-o de la firma Austin Meats SRL (fosta Carmolimp), care a intrat în faliment.

Potrivit bzb.ro, staţia respectivă a fost construită de fostul proprietar în anul 2010, a fost autorizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov în anul 2018, însă nu a fost pusă în funcţiune.

Conform documentelor depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, staţia va procesa deşeurile de origine animală (de la gunoi de grajd la materii aruncare de abatoarele sau de fabricile de producere a preparatelor de carmangerie), dar şi deşeuri de origine vegetală.

Zilnic, staţia va prelua o cantitate totală de 70 tone de deşeuri, din care 50 de tone de deşeuri de abatorizare, dejecţii animaliere, deşeuri de SNCU (ambalată) – produse alimentare improprii consumului uman, diferenţa fiind reprezentată de alte categorii de deşeuri.

Capacitatea staţiei este de 50 de tone de deşeuri pe zi, iar prin procesarea acestor deşeuri se va produce energie electrică şi apă caldă.

Staţia este la o distanţă de 4 km de centrul administrativ al comunei, iar distanţa faţă de zonele locuite este de 500 m (la vest) şi de aproximativ 1 km în vest. Chiar dacă este la o distanţă destul de mică de zona locuită, investitorii susţin că tehnologia de producere a biogazului nu va genera mirosuri.

În prezent, firma din Bacău face demersurile pentru obţinerea autorizaţiei integrate de mediu, mai scriu colegii de la bzb.ro.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.