Oamenii de la Demgy. Magdalena Cimpoeriu, tânăra cu multe hobby-uri


De-a lungul ultimelor luni în care am scris despre angajații care lucrează la compania Demgy, am descoperit că Făgărașul are oameni interesanți, care au povești de viață excepționale sau pasiuni ieșite din comun. Acești oameni s-au întâlnit în fabrica făgărășeană, printr-un cumul de întâmplări și fapte la care n-au contribuit decât voluntar.

Un alt personaj al campaniei ,,Oamenii de la Demgy” este Magdalena Cimpoeriu, o făgărășeancă de 34 de ani care lucrează la planificarea producției, dar și ca asistent logistică la Departamentul de Logistică.

Prin 2018, Magdalena intra în echipa Demgy. ,,Nașul nostru de căsătorie mi-a spus că se fac angajări în această companie. Am venit cu un CV în mână și cu multă dorință să mă angajaez. Am participat la un interviu și în scurt timp eram angajată aici. La început mă ocupam doar de sarcinile pe care le presupunea postul de asistent logistică, dar din 2019 am preluat și planificarea producției”, își începe ea povestea.

Fișa postului ei corespunde ambelor poziții ocupate. Pentru planificarea producției, sarcinile ei sunt de urmărire a comenzilor clienților – care sunt firme din România și din străinătate -, apoi de emitere comandă internă pentru departamentele din producție: Injecție, Tampografie, Asamblare, Vopsitorie si Uzinaj.

Ca asistent logistică, în funcție tot de comenzile clienților, emite fișa de expediție a articolelor necesare acestora, adică produsele care pleacă din fabrică. De asemenea, ea păstrează în permanență și legătura cu clienții.

În 2022, Magdalena a avut privilegiul să facă o vizită la o fabrică din Franța, pentru a vedea modul de lucru de acolo. În decursul anilor, mulți angajați din firma de la Făgăraș au ajuns la fabricile surori din Franța. Cinci fabrici din grup sunt pe teritoriul Franței (în Paris, Frasne și Normandia), țară în care a luat naștere întregul concept Demgy, una în S.U.A. și două în România (Făgăraș și Deva).

Magdalena Cimpoeriu este genul de om care preferă stabilitatea la locul de muncă. De altel, în toată cariera sa a avut doar două joburi. ,,În 2010 am terminat Facultatea de Ecologie și Protecție a Mediului de la Sibiu, iar în 2012 am terminat și masteratul în același domeniu. Înainte de a veni la Demgy, am mai lucrat în industria lemnului, vreme de 5 ani, la o fabrică din apropierea Făgărașului”, spune ea.

 

Când Magdalena iese de la serviciu…

Când nu este în timpul serviciului, făgărășeanca este soție și mamă a unui băiat de 7 ani, care anul acesta a intrat în clasa I la Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu”. Își umple timpul cu tot felul de pasiuni, unele izvorâte din propriile îndemânări, altele preluate de la soț.

,,Îmi place să fac prăjituri de casă și fac asta fie după-amiaza, căci lucrez în intervalul 8.00 -17.00, fie în weekenduri. Mai particip la activități sportive împreună cu colegii mei de la muncă, cum ar fi drumețiile pe munte în weekend, ciclism și alergat pentru cauze umanitare. Iar, ceva mai recent, s-a lipit de mine și o pasiune pe care o avea soțul meu, aquascpaing-ul”, mărturisește tânăra.

Când auzi de aquascaping, prima dată te gândești la vreun sport. În realitate, termenul se referă la amenajarea peisajului subacvatic. Sunt oameni care fac din treaba aceasta o artă. Își dedică timpul și imaginația ca să facă un design formidabil în interiorul unui acvariu.

,,Încet-încet, am început să mă molipsesc de pasiunea soțului meu și să muncesc cu el la amenajarea acvariilor. Avem acasă două acvarii de dimensiuni mari, de mărimea unei mese fiecare, la aranjatul cărora își consumă pasiunea soțul. Aquascaping-ul acesta înseamnă că el face totul în acvariu de la bun început, adică plantează plantele acvatice, aranjează tot, ele cresc, trebuie tăiate, mutate, schimbată apa, dozată cantitatea de nutrienți și așa mai departe. Avem și niște plante rare în acvarii. Pasiunea lui nu s-a oprit numai la acvariile noastre de acasă. Anul acesta, pe la începutul verii, a câștigat un concurs național la care una dintre probe prevedea să amenajezi pe loc un acvariu cu materialele și plantele ce ți s-au pus la dispoziție”, povestește Magdalena.

 

(Cristina Cornilă)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.