Planul de Mobilitate Urbană al municipiului Făgăraș, discutat în cadrul unei dezbateri publice


Primăria Municipiului Făgăraș a organizat vineri, 5 august 2022, de la ora 11:00, dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Făgăraș 2022 – 2027.

În cadrul acestei întâlniri, echipa TTL Planning & CIVITTA, cea care se ocupă de elaborarea Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Făgăraș, a prezentat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Făgăraș și zona Zona Urbană Funcțională, document strategic conceput pentru a satisface nevoile de mobilitate ale persoanelor din orașe și din împrejurimile lor pentru o mai bună calitate a vieții.

Prioritățile PMUD ZUF Făgăraș sunt încurajarea unor comportamente de deplasare durabile. De asemenea, asigurarea accesului la infrastructura și serviciile de transport pentru toate categoriile de utilizatori, dar și diminuarea efectelor negative asupra mediului datorate sectorului transporturilor.

Obiectivele principale sunt:

  • îmbunătățirea eficienței serviciilor și a infrastructurii de transport;
  • reducerea nevoii de a folosi mijloace de transport motorizat, reducerea impactului asupra mediului și reducerea consumului de energie pentru activitățile de transport;
  • asigurarea unui nivel optim de accesibilitate în cadrul localității și în cadrul zonei urbane funcționale;
  • asigurarea unui mediu sigur pentru populație;
  • asigurarea accesibilității tuturor categoriilor de persoane (inclusiv pentru persoane cu dizabilități) la serviciile și infrastructura de transport.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.