Pleacă Tătăruşanu de la Naţională


La 34 de ani şi după 73 de selecţii adunate în prima reprezentativă, „Tătă” a ajuns la concluzia că e momentul să părăsească un grup fără perspectivă.

Ciprian Tătăruşanu devine al doilea portar care îşi ia adio de la echipa naţională în acest an.  Doar că primul, Silviu Lung jr, oricum nu putea fi considerat un membru marcant al primei reprezentative, cu cele trei selecţii pe care le-a bifat, între 2010 şi 2019.

Tătăruşanu, în schimb, a debutat sub tricolor acum 10 ani, într-un amical cu Italia (1-1), disputat la 17 noiembrie 2010, cu Răzvan Lucescu pe bancă. Şi, treptat, a devenit omul numărul 1 din poarta României cu care a participat şi la Euro 2016.

Cele 73 de selecţii pe care le-a adunat, potrivit Adevărul, între 2010 şi 2020, îl plasează pe „Tătă” pe locul 17 în clasamentul all-time al prezenţelor în echipa naţională, la egalitate cu Cosmin Contra.

După terminarea campaniei din Liga Naţiunilor şi ratarea calificării pentru Euro 2020, Tătăruşanu a ajuns la concluzia că e momentul să se concentreze exclusiv asupra echipei sale de club, AC Milan, unde e rezerva lui Gianluigi Donnarumma (21 de ani).Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.