Poliţiştii din Făgăraş, pe urmele unui „cuib de hoţi”. De la o motocicletă furată, la 5 case percheziționate și multe probe. Hoții, cât și un client, reținuți


De la un furtul unei motociclete, reclamat la începutul anului, poliţiştii din Făgăraş au ajuns pe urmele unui „cuib de hoţi”. 5 case au fost percheziţionate, iar de aici s-a ridicat un adevărat „inventar de probe”: 3 motociclete, biciclete, o trotinetă electrică, telefoane mobile – cel mai probabil tot furate, pentru că niciunul dintre „proprietari” nu a putut prezenta un act sau o explicaţie care „să stea în picioare”.
Doi sunt acum în arest, unul (considerat complice) e sub control judiciar, obligat să facă vizite regulate la Poliţie timp de 30 de zile.-
Acuzaţiile formulate în dosar sunt: „furt calificat”, „complicitate la furt calificat”, „tăinuire” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
„Din cercetările efectuate în cauză, cadrele de poliţie au stabilit faptul că în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, doi tineri, cu vârste de 22, respectiv 25 ani, ambii din satul Cuciulata, judeţul Braşov, ar fi sustras o motocicletă de pe raza municipiului Făgăraş, pe care ar fi  vândut-o unui bărbat, în vârstă de 31 ani, deşi acesta din urmă cunoştea faptul că ar fi fost sustrasă. În continuarea cercetărilor, în sarcina tânărului de 22 ani s-a reţinut faptul că, în noaptea furtului, ar fi condus două autoturisme pe raza municipiului Făgăraş şi în localităţile limitrofe, fără a deţine permis de conducere. Activitatea infracţională a celor doi tineri le-ar fi fost înlesnită de către un alt bărbat, în vârstă de 42 ani, care le-ar fi încredinţat autoturismul în vederea deplasării la locul comiterii faptei”, ne-a declarat comisar de poliţie Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov.
Miercuri, 18 ianuarie, poliţiştii de la Făgăraş, cu sprijind de la Braşov, Voila şi cu „întăriri” de la mascaţi, au efectuat 5 percheziţii domiciliare la adresele de domiciliu ale suspecţilor, „ocazie cu care au identificat mai multe mijloace materiale de probă, respectiv 3 motociclete, biciclete, o trotinetă electrică, telefoane mobile pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă”, potrivit raportului IPJ.
În baza probatoriului administrat în cauză, trei dintre persoanele bănuite, respectiv  bărbaţii cu vârste de 22, 25 şi 31 ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în arestul IPJ Braşov. Joi, 19 ianuarie, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile în cazul tinerilor cu vârste de 22, respectiv 25 ani şi măsura controlului judiciar în cazul bărbatului în vârstă de 31 ani.
„Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş”, a mai precizat sursa citată.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.